Türkiye'nin en genç belediye başkanı unvanlı Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, geçen 4 ayı değerlendirdi. AK Partili Talip Şen'den belediyeyi devralan CHP'li Ulaş Tepe, borçlu bir belediye devralmasına rağmen 4 ayda 645 bin TL'lik bonrç ödediklerini söyledi. 

Borç ödemede en önemli unsurun halkı değil, kendilerini sıkıntıya soktuklarını belirten Başkan Tepe, oluşturduğu stratejiyle bu sonucu ulaştığını belirterek, toplam 7 milyon 723 bin 656 TL'lik borcu 7 milyon 078 500 TL'ye düşürdüklerini açıkladı.

Gülyalı Belediye Başkanı CHP'li Ulaş Tepe, "Görevi devraldığımızda mağdur edebiyatı yapmadık, dedikodu çıkarmadık. Göreve başladığımız Nisan 2019'dan Ağustos 2019'a tarihine kadar geçen 4 aylık süreçte disiplinli mali yönetimle borcumuzun 645 bin TL'lik kısmını ödedik. Mart 2020'de özel sektörü olan borcumuzun tamamına yakınını kapatmayı hedefliyoruz. Diğer taraftan gerçekleştirdiğimiz hizmetler ve uygulamalarla yerel yönetimde örnek bir belediyecilik ortaya koyuyoruz. Halkımızın bize yüklediği sorumlulukla sorunlara çözüm üretmeye, kaynaklarımızı verimli kullanmaya devam edeceğiz" dedi. 

GÜLYALI'DA EVLENMEK BEDAVA

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Türkiye'de ve Ordu'da bir ilke de imze atarak yeni evlenen çiftlere ekonomik destek olmak amacıyla belediyenin nikah ücretleri adı altında alınan bütün ücretlerin de kaldırıldığını açıkladı.

BELEDİYE MECLİSİ HER AY FARKLI MAHALLEDE 

Başkan Tepe'nin takdir gören bir başka uygulaması ise yine Türkiye'de bir ilk. Belediye Meclisi toplantılarını halkın ayağına taşıyan Başkan Tepe, "Halkçı, şeffaf ve katılımcı belediyecilik dönemi başlattık. Belediye Meclis toplantılarımızı her ay bir mahallemizde yaparak halka açık bir şekilde gerçekleştiriyoruz" dedi.

SİLAH ATILAN DÜĞÜNLERE KATILMIYOR

Başkan Ulaş Tepe, maganda terörüne karşı farkındalık yaratmak için de silah atılan düğünlere katılmama kararı aldı. Tepe, "Biz hiçbir vatandaşımızın burnunun kanamasını dahi istemiyoruz. Yuva kurarken yuva yıkma sloganıyla maganda terörüne karşı farkındalık yaratmak için, silah atılan düğünlere katılmayacağımı bildirmek istiyorum. Tüm duyarlı kesimlerin bu konuya katkı sunmasını rica ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim