Ordu haberleri... Fox Tv'de 'Çalar Saat Hafta Sonu' programına katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, programın sunucusu İlker Karagöz ve gazeteci konuğu Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtladı. Türkiye'nin zor günler yaşadığını belirten Başkan Güler, "Biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

İşte bu zor ve sıkıntılı günlerde Ordu Büyükşehir Belediyesi ne yapıyor şeklinde aklında soru işareti oluşanlara hitap eden Başkan Güler, çalışmaları da kısa başlıklar halinde sıraladı. İşte o açıklamalar: 

"Biliyorsunuz gerçekten zor günler yaşıyor Türkiye, ama biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bununla ilgili de, güzel çalışmalar oluşturduk. Özellikle halkımızla olan iletişimimiz fevkalade. Bu arada da, değişik kesimlere çeşitli yardımlar yapmaya çalışıyoruz. 65 yaş üstündeki vatandaşlarımıza sıcak yemek dahil olmak üzere, meyveler ve sebze yardımı, gıda yardımı yapıyoruz. 10 bin aileye ekmek ve yumurta dağıtımı yapıyoruz. Bu bir ilk. Aynı yumurta üretimi de yapıyoruz. 4 şirket kurmuştuk. Burada kendi üretimimizle halkımızı destekliyoruz ve zor günlerinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sokak hayvanlarımızı düzenli olarak beslenme ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Çünkü halkımız ihmal edilmesin istiyorlar ve onlara da özellikle ağırlık veriyoruz. Psikolojik destek üniteleri kurduk. Zaman zaman sıkıntıda olan vatandaşlarımını aramalarını teşvik ediyoruz. Bunlar önemli notlar. Ulaşımı aksatmamak üzere otobüs sayısını arttırdık. Bunun dışında 3 aylık kirayı almıyoruz, destek oluyoruz esnafımıza. Bunlar önemli noktalar. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın evlerini dezenfekte ediyor, onların bakımları ile ilgili bulaşıklarının yıkanması, evlerinin temizlenmesi dahil olmak üzere tüm ev işlerini yapıyoruz. 14 kitap projemiz var. Gençlerimiz 14 gün evlerinde kalıp, 14 kitap okuyarak özet çıkarırlarsa biz onlara 14 kitaplık set hediye ediyoruz. Böyle sembolik bir çalışmamız var. Dezenfektan Tüneli yaptık. Bunun çalışmaları ve patent müracaatını da yaptık. O da aynı zamanda dezenfeksiyon konusunda halkımıza yardımcı oluyor. Esnafımızın sıkıntıda olduğunu biliyoruz. Onların belediye ile olan ilişkilerini kolaylaştırıyoruz. Hayatlarını kolaylaştırmak üzere elimizden geleni yapıyoruz."

"Ordu kendi kendine yeten bir şehir olsun diye çalışıyoruz. Bütün kaynaklarımızı bir elde toplamaya çalışıyoruz. Bu bakımdan özellikle işsiz olanların isimlerini tespit ettik. İŞKUR'un bir programı var, o konuda onlara destek oluyoruz. Küçük çocukları olan annelere ve sıkıntılı olan ailelere izin veriyoruz. Biz de minimum sayıda kişiyle belediyeyi yönetiyoruz. Onların ayrıca ücretli olanların da çalışmasa dahi ücretleri ödeniyor. En çok yaptığımız şey aslında 10 bin aileye ayrı ayrı gıda, hijyen, meyve, sebze, sıcak yemek desteği veriyoruz. Bu şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

"TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU BAŞKAN"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, kendisini zabıtaya ihbar eden gençlere yönelik "Başkanımız 65 yaş üstünde deyip zabıtamızı arayarak beni ihbar eden 20 yaş altındaki gençlerle şimdi hesaplaşma zamanı :)" diyerek esprili bir karşılık vermiş, sokağa çıkma yasağı konulan 20 yaş altı gençlerin ve bütün Türkiye'nin bir anda konuştuğu isim olmuştu. 

Editör: TE Bilisim