ORDU - Ordu-Giresun Havalimanı açılışında Giresun Belediye Başkanı CHP'li Kerim Aksu'nun kendisine söz verilmediğini gerekçe göstererek kendisini eleştirmesine, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'dan yanıt geldi. 

Altaş Tv, Tv52 ve OrduTv'den ortak ve canlı olarak yayınlanan 'Gündem Özel' programının konuğu olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun İl temsil hakkı bulunmadığını belirtti. 

BAŞKAN YILMAZ: "GİRESUN BELEDİYE BAŞKANI'NIN TEMSİL YETKİSİ YOK"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz şu ifadeleri kullandı: 

"Orada bizim konuşmamız, komşu ilimizin Belediye Başkanı tarafından yadırganmış. Hatta ulusal televizyonlara da çıkmış, demiş orada benim de konuşmam lazımdı diye. Öncelikle mevzuatı, sistemi iyi bilmek lazım. Bu program, Cumhurbaşkanlığı'nın programı. İşin ev sahibi Ulaştırma Bakanlığı. Giresun Belediye Başkanı'nın Giresun'u temsil yetkisi yok, ama Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Ordu'yu temsil yetkisi var. Giresun Belediye Başkanı, Merkez ilçenin Belediye Başkanı. Bulancak'ın, Piraziz'in de değil, ama Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Akkuş'un da, Ünye'nin de, Gülyalı'nın da, bütün cofrafyanın Belediye Başkanı. Bir defa idari yapıda farklılık var. Öncelikle bunun görülmesi lazım. Biz, Büyükşehir Belediye Başkanı'yız. Komşu ilimizin, Giresun'un Belediye Başkanı da, Merkez ilçenin belediye başkanı. Dolayısıyla diğer ilçeler üzerine bir temsil yetkisi yok. İl'i de temsil yetkisi yok. Dolayısıyla orada ben de konuşmalıydım, Bulancak Belediye Başkanı da konuşmalıydı, Piraziz de konuşmalıydı, Gülyalı da konuşmalıydı. O zaman Giresun Valisi de konuşurdu, Ordu Valisi de konuşurdu. Cumhurbaşkanımız da konuşmadan giderdi. Böyle bir şey olur mu? İşin bir nezaketi var, protokolü var." 

"HERKES HACMİNİ, BOYUTUNU, ÇAPINI BİLECEK"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'nun Büyükşehir Belediyesi olduğunu, ancak Giresun'un Büyükşehir Belediyesi olmadığını belirterek, "Konuşma yapan arkadaşlar, 7 Haziran Seçimleri'ne yönelik sağa sola mesaj vermeyecekler" açıklamasını yaptı.

Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Herkes hacmini, boyutunu, çapını bilecek. Büyükşehir Belediyesi ki, benim konuşma talebim olmadı. Bunu Başbakanlık protokolü yaptı. Cumhurbaşkanlığı'nın protokolü yaptı. Bize denildi ki, bir hoşgeldin de. Ev sahibiyiz biz. Giresun ev sahibi değil. Havalimanı'nın resmi ev sahibi Ordu. Gülyalı, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi. Doğal olarak ev sahibi sıfatıyla bizim orada çıkıp da bir konuşma yapmamız lazım. Yaptığımız konuşma da, Ordu ve Giresun adına hoşgeldiniz. Efendim, muhalefete ayrım yapıldı. Bu Ordu Belediyesi açısından da böyleydi daha önce. Ordu Belediyesi, Büyükşehir olmadan önce Gülyalı'yı temsil ediyor muydu? Etmiyordu. Niye? Ordu Merkez ilçenin belediyesiydi ama Büyükşehir olduktan sonra statü değişti. Önce konuşma yapan arkadaşlar, 7 Haziran Seçimleri'ne yönelik sağa sola mesaj vermeyecekler." 

"KLASİK CHP ZİHNİYETİ"

Başkan Yılmaz, açıklamalarını şöyle tamamladı:

"Bizim orada konuşma yapmamız, Giresunlu kardeşlerimize karşı bir önyargı, tahkir, tecriz böyle birşey de yok. Maksat klasik CHP zihniyeti. 7 Haziran'da seçim var. Bunlar bu işi yaptı. Biz kenarından, köşesinden nasıl pay kaparız ya da kapmayız. Ulusal televizonlara çıkıp, beni hiç konuşturmadılar diye acizlenmenin bir gereği var mı? Efendim, protokolde sorun olmuş. oturtturulmamış. Bakanlar da ayakta kaldı, milletvekilleri ayakta kaldı. Komşu milletvekilleri ayakta kaldı. Belediye Başkanı ayakta kalmış, otuz tane belediye başkanı ayakta kaldı. Sadece seni mi düşünecek millet? Birinci protokol var A Protokol, ikinci protokol var B Protokol. Orada herkesin yeri var. Efendim biz ayakta kaldık. 120 bin kişi ayakta izledi. Hep beraber ayakta izleyeceğiz. Havalimanı önemli birşey. Dolayısıyla konuşan arkadaşlarımız, açacaklar mevzuatı, kim kimi temsil ediyor idari anlamda."  

"BAKAN CANİKLİ'NİN GİRESUN'U TEMSİL YETKİSİ VAR" 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, açılışta konuşma yapan isimlerden birinin de Gümrük ve Ticaret Bakanı Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin Giresun'u temsil ettiğini belirterek, "Gümrük ve Ticaret Bakanı bakandır, ama Giresun Milletvekili'dir. Giresun Milletvekili Giresun'u temsilendir zaten. Orada başka bakanlarda vardı, niye onlara konuşma verdirmediler? İçişleri Bakanı da vardı, Adalet Bakanı da vardı. Çünkü Ordu ve Giresun'la bir organik bağı yok. Ordu ve Giresun'la bir organik bağı olanlar konuştu ve konuşturuldu." diyerek sözlerini tamamladı.  

GİRESUN BELEDİYE BAŞKANI CHP'Lİ KERİM AKSU NE DEMİŞTİ?
 
"Biz Sayın Cumhurbaşkanı'nı yerinde karşıladık, uçaktan indiğinde ben oradaydım. Fakat protokol tarafına geçtiğimizde hem Giresun Belediyesi olarak bizim yerimiz ayrılmamış. Onu da bırakıyorum, orada bakanların ve Başbakan'ın ve Cumhurbaşkanı'nın konuşmasını beklerken, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı'nın konuşması, akabinde Sayın Bakan Nurettin Canikli'nin konuşması. Orada Giresun'un yok olduğunu gördüm. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı ne kadar Ordu'yu temsil ediyorsa, ben de Giresun Belediye Başkanı olarak Giresun'u temsil ediyorum."
Editör: TE Bilisim