MANİSA (SOMA) - Soma'daki maden ocağındaki facianın ardından açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hürriyet Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil'in Halk Tv'ye telefon bağlandıktan sonra sarfettiği sözleri sert bir dille eleştirdi. 

Özdil'in sözlerine tahammül etmenin mümkün olmadığını söyleyen Bakan Yıldız, "Bir adam kalkıyor, diyor ki bunlar müstehaktır. Burada hayatını kaybeden işçilerimize, yalnızca Ak Parti mitingine gitmiş olmaktan dolayı, yalnızca Başbakanımıza parti lideri demiş olmaktan dolayı bunlar müstehaktır deniliyor. Buna tahammül etmek mümkün olmaz. Ben 77 milyon yaralı demiştim, onlardan bir tanesini çıkarın. Demek ki bu adam yaralı değilmiş. Biz hiçbir eleştiriye yanıt vermedik. Bugün iki işçimizin de yerini tespit ettikten sonra ben bunu söylemek zorundayım." dedi.

"BÖYLE BİR İNSAFSIZLIĞA TAHAMMÜL EDEMEYİZ"

Bakan Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böyle bir insanla nasıl yan yana çalışılabilir ve böyle bir adamla nasıl bir fikir değerlendirilebilir? Biz basının özgür olmasını isteyen bir yapıdayız. Her birimizi, 301 işçimizin hassasiyetine gösterilmesi gereken nezakete davet ediyorum. Müstehaktır demek böyle bir ölümü kendi zihninde, kalbinde varsa eğer o da, makul hale getirmektir. Böyle bir cümle 77 milyon eksi 1 tarafından kabullenemez. Biz bütün acımızla beraber büyük bir ciddiyet içinde yeni bir kaza, yeni bir sıkıntı olmasın çabasıyla uğraşan bir ekiple çalışmalarımızı yürütüyoruz. Böyle bir insafsızlığa tahammül edemeyiz. Müstehaktır kelimesinin bedeli ödenmek durumundadır. Ben bunu işçi kardeşlerimiz adına söylüyorum."
YILMAZ ÖZDİL NE DEMİŞTİ?

"Çocuklar, Tayyip Erdoğan'ın mitingine otobüslerle taşınan işçiler. Seçim mitinglerinde Manisa mitinginde, Akhisar mitinginde, hatta en son otobüslerle insan taşıdıkları İzmir mitingine de bu çocukları getirmişlerdi. Ceplerine para koyuyorlar, gelip 'En büyük Tayyip Erdoğan başka büyük yok' diye alkışlattırıyorlar bu öldürdükleri çocuklara. Dolayısıyla Başbakan şimdi bunların ölmesi çok normal falan diyor ee normal demek ki gerçekten. Bu Özgür Özel'in Meclis'teki daha önce yaptığı konuşmalara bakarsanız tutanaklarında, mesela Çalışma Bakanı'yla bir polemik olmmuştu bu Soma işçilerinin maden ocağında çalışmak yerine mitinglere götürülmesi baretleriyle beraber konusunda. Çalışma Bakanı da o zaman demişti ki, 'Ne var yani bir maden sahibinin herhangi bir partiyi sevmesi yasak mı' demişti. Dolayısıyla burada ben Başbakan'a ben katılıyorum. Yani bu olan biten gayet normaldir, hatta müstehaktır bile denilebilir."



Editör: TE Bilisim