ANKARA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da yangın çıkan kömür madeninde şehit olan işçiler bulunduğunu belirterek, "Bu safhada verilen rakamların her birisinde farklı rakamlar çıkar. O yüzden tek ağızdan bunları takip edeceğiz, kamuoyu ile bu bilgileri paylaşacağız. Öncelikle yeraltındaki işçilerimize hızlı ve acil ulaşmamız lazım. En fazla üzerinde durduğumuz konu bu" dedi. 

"ŞEHİT OLAN KARDEŞLERİM VAR"

Yıldız, Manisa'nın Soma ilçesindeki bir kömür madeninde yaşanan yangına ilişkin yaptığı açıklamada,  trafonun patlamasıyla yeraltında çıkan yangından dolayı önemli bir sıkıntı olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve Soma'ya gideceğini ifade eden Yıldız, AFAD, Türkiye Taşkömürü Kurumu ve Soma'da bulunan 2 büyük kurtarma ekibinin bu olayla ilgili görevlendirildiğini belirtti. Yıldız, şöyle konuştu: "Ümit ediyorum ki çok büyük bir sıkıntı çıkmaz ama şu ana kadar şehit olan işçi kardeşlerim var. O yüzden çok detaylı bilgi vermeden direkt geçiyorum. Bu safhada verilen rakamların her birisinde farklı rakamlar çıkar. O yüzden tek ağızdan bunları takip edeceğiz, kamuoyu ile bu bilgileri paylaşacağız. Öncelikle yeraltındaki işçilerimize hızlı ve acil ulaşmamız lazım. En fazla üzerinde durduğumuz konu bu. İlk anda yeraltına temiz hava verilmesi önemliydi. Şu anda tahliye havası, temiz hava vermeye çevrildi. Yangın olmayan bölümlerle ilgili temiz hava veriliyor. Detaylı bilgiyi Soma'da açıklayacağım."

Bakan Yıldız, ölü ve yaralı sayısına ilişkin sorulara karşılık, şu anda verilecek rakamların yanıltıcı olacağını belirtti.
Editör: TE Bilisim