ORDU - Orman ve Su işleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Ordu'ya geldi. İlk olarak Fatsa Kültür Sarayı'nda kızı Merve Eroğlu Uşun'un yağlı boya resim sergisi açılışına katılan Bakan Eroğlu, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ak Parti Ordu milletvekilleri Fatih Han Ünal, İhsan Şener, Mustafa Hamarat, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, belediye başkanları ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı. 
"SERGİ GELİRİ KURAN KURSUNA"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Kenan Çiftçi ve protokol üyeleri Fatsa Kültür Sarayı'nda Merve Eroğlu Uşun'un yağlı boya resim sergisi açılış kurdelesini kesti. Sergisi'den elde edilecek gelir ise Fatsa İslamdağ Kuran Kursu inşaatına bağışlanacak.

"BOTANİK BAHÇE'YE 12 MİLYONLUK ÖDENEK"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, açılışın ardından Ordu Valiliği'ne gelerek Vali Kenan Çiftçi'yi makamında ziyaret etti. İlk olarak Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Eroğlu, daha sonra Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Kenan Çiftçi ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile birlikte basının karşısına geçti. Ordu'da yürütülen güzel hizmetler olduğunu ve en önemlilerden bir tanesinin Botanik Bahçe Projesi olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Vali Kenan Çiftçi, "Sayın Bakanımız, Botanik bahçe için ihtiyaç duyulan 12 Milyon TL'yi hemen gönderdi. Ordu adına ne istersek yardımcı oldular. Ordu'da yaşayan 750 bin insan adına sayın bakanıma teşekkür ediyorum" dedi. 

"12 MÜJDEYLE GELDİ"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da yaptığı konuşmada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Ordu iline 2003-2014 yılları arasında 632 milyon TL yatırım yapıldığını ve bugün 12 müjde ile Ordu'ya geldiğini ifade etti. 1 Mart 2013 tarihinde 30 müjde ile Ordu'ya geldiğini, bugün ise 12 müjde ile birlikte Ordu'da bulunduğunu belirten Bakan Eroğlu, "Son 1 yılda Ordu'ya 190 Milyon TL'lik 42 müjde verilmiştir. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün 4, Orman Genel Müdürlüğü'nün 6, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün 2 olmak üzere 12 adet müjdenin, toplam yatırım maliyeti 20 milyon TL'dir" diye konuştu. Derelerin tamamının ıslah edileceğini ve bütün dereleri şehir içinde bir gerdanlık olarak düşündüklerini anlatan Bakan Eroğlu, köprülerin ise ferforje korkuluklarla birlikte estetik bir görünüme sahip olacak şekilde yapılacağını kaydetti.

"TEMATİK PARK KURULACAK"

Ordu-Giresun Havalimanı'nın hizmete girmesiyle birlikte, Ordu'nun çehresinin değişeceğinin altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yayla ve doğa turizminin gelişmesi için master planların hazırlandığını, Ordu Meteoroloji Binası'nın bulunduğu alana ise tematik park kurulacağını söyledi. Bakan Eroğlu, ormanlık alanlarda arıcılık faaliyetine uygun bitkilere yer verilerek arıcıların ekonomik olarak kalkınmalarına hizmet etmek amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca Türkiye genelinde başlatılan 'Bal Ormanı Projesi' kapsamında Ordu'da 4 adet bal ormanı kurulduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, düzenlenen toplantının ardından Ordu'dan ayrıldı.
Editör: TE Bilisim