ORDU'nun Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nde bundan yaklaşık 3 ay önce başlayan heyelan dün akşam büyük bir felakete dönüştü. 17 binanın tahliye edildiği Sağlık Mahallesi'nde dün akşam da 15 bina yıkıldı. Mahalleye giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Konuya ilişkin ilk açıklama Aybastı Kaymakamı Yusuf Beran Vuran'dan geldi. Kaymakam Vuran, toprak kayması sebebiyle Sağlık Mahallesi vatandaşları haricinde bölgeye giriş ve çıkışların yasaklandığını açıkladı. "Kaymakamlığımız ve bağlı tüm birimlerimiz ve Belediye Başkanlığımız vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından görevinin başında olup, vatandaşlarımızdan kurumlarımızın çalışmaları esnasında gerekli kolaylığı saglamaları rica ediyoruz" dedi.

VALİ YAVUZ VE BAŞKAN GÜLER OLAY YERİNDE

Dün akşam yaşanan büyük felaketin ardından bu sabah erken saatlerden itibaren de Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler de olay yerine hareket etti. Afet bölgesine ulaşır ulaşmaz bölgedeki yerel yetkililerden bilgi alan Vali Yavuz ve Başkan Güler, afetzede vatandaşlarla bir araya geldi. 

VALİ YAVUZ: "22 BİNA 31 KONUT VE 1 CAMİ YIKILDI"

Ardından beraberinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, "Şubat ayında ilk hareketlilik meydana geldi ve ilk heyelanda 20 binada 29 konut tahliye edildi. Dün itibarı ile de şu ana kadar 61 bina ve 80 konutu tahliye etmek durumunda kaldık. 22 bina 31 konut ve 1 cami malesef yıkıldı. Devletimiz tüm imkanlarıyla seferber oldu. Hepimiz buradayız, tüm ekiplerimiz burada. Yeni tespitler yapıyoruz" dedi.

"214 BİN 500 TL'LİK KİRA YARDIMI YAPILDI" 

Vali Yavuz açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

"Olası heyelanın etki alanlarını belirmemek bakımından ve vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak için her türlü tedbiri alıyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tahliye kararı verdiğimiz evler için kira yardımlarını gerçekleştiriyoruz. Diğer acil ihtiyaçlar için de gerekli ödemeleri gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar 214 bin 500 TL civarında kira yardımı ve nakit ödemesi yaptık. Bugün ve yarın da bu destekleri gerçekleştireceğiz."

"NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler de açıklamasında, önce oluşturulan kriz merkezinde durum değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirterek, "Aybastı ilçemizde heyelan sebebiyle mağdur olan vatandaşlarımızı ziyaret ederek durumu yakından inceledik. Hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecek. Vatandaşlarımızın acısı, bizim de acımızdır. Büyükşehir Belediyesi olarak ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Bütün hemşehrilerimiz müsterih olsunlar, devletimiz tüm imkanları ile sizlerin yanında olacaktır" şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim