Karadeniz Bölgesi'ni etkisi altına alan etkili sağanak yağış, Ordu ve Giresun'da sel, su baskını ve heyelanlara neden olurken Trabzon'un Araklı ilçesinde ise faciaya neden oldu. Araklı'nın Çamlıktepe ve Yeşilyurt mahallelerinde aşırı yağış nedeniyle kuvvetli sel meydana geldi. Sel suları bölgede araç ve iş makinelerini sürükleyerek götürürken, ilçede çok sayıda okul, ev ve işyerleri ise sular altında kaldı. 

"8 KİŞİ KAYIP, 2 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI"

Faciya dönüşen sel felaketi sonrası Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Araklı İlçesinin Çamlıktepe Mahallesinde yaşanan sel felaketi ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

8 kişinin kayıp olduğunu belirten Vali Ustaoğlu, "Olay yerindeki incelemelerimiz neticesinde yapmış olduğumuz tespitlere göre şuana kadar 2 vatandaşımızın naaşına ulaşılmış olup haber alamadığımız 8 vatandaşımız için de tüm ekiplerimizle birlikte arama çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

"SELDEN 67 KİŞİ KURTARILDI" 

Vali Ustaoğlu, "Bölgemizde başta AFAD olmak üzere diğer illerden de gelen AFAD ekiplerimiz, Sahil Güvenlik Komutanlığımız ve Hava Kuvvetlerimize bağlı bir helikopterle heyelan ve sel felaketinin olduğu bölgede başta yaralılarımız olmak üzere vatandaşlarımızın tahliyelerini gerçekleştiriyoruz. Şuan itibari ile tahliye ettiğimiz vatandaşlarımız var. Helikopter ve AFAD ekiplerinin kurmuş oldukları seyyar sistemlerle toplamda 67 vatandaşımızın bölgeden tahliyesi gerçekleştirilmiştir. Ekiplerimiz heyelanın ve sel felaketinin yaşandığı dere kenarına ulaştı. Köyümüzün muhtarı ile de iletişime geçerek oradaki vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde tahliye edilmesi noktasında görüşmelerimizi yaparak DSİ, Karayolları iş makineleri ve Büyükşehir Belediyemizin iş makineleri ile çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

"HELİKOPTERLİ KURTARMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI"

Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Trabzon'un Araklı ilçesinde meydana gelen sel sonrası bölgede mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarma çalışmaları, helikopter desteği eşliğinde devam ediyor. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

"TRABZON MEDYASI KAYIP SAYINI 13 OLARAK YAZDI"

Öte yandan Trabzon'dan yayın yapan yerel medya ve haber portalları selde kaybolan vatandaş sayısını 13 olarak açıkladı. 

"BİRİ KÖYÜN İMAMI, DİĞERİ BELEDİYE PERSONELİ"

Cansız bedenine ulaşılan ve kimliği belirlenen bir kişinin Yeşilyurt Mahallesi İmamı Soner Özbay olduğu açıklanırken, Araklı Belediyesi de cansız bedenine ulaşılan ikinci kişinin belediye personeli olan Ali Abdullah olduğunu duyurdu. Abdullah'ın cenazesi yarın, Araklı Küçük Camii'de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katılacağı cenaze töreninin ardından toprağa verilecek.

Editör: TE Bilisim