CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan'ın yanıtlaması istemiyle Ordu-Giresun Havalimanı'ndaki uçak sefer sayılarının neden azaltıldığına ilişken soru önergesi verdi.

CHP'li Tığlı, 4 yıl önce hizmete giren Ordu-Giresun Havalimanı'nda yolcu kapasitesinin yüzde 85'lere kadar çıktığını belirterek, bu kadar aktif bir havalimanında sefer sayılarının kısıtlanmasının vatandaşlar üzerinde büyük bier hayal kırıklığı ve mağduriyet yarattığını söyledi. 

CHP'li Tığlı, Bakan Turhan'a şu soruları yöneltti:

· Yüzde 85 doluluk oranına rağmen, sefer sayısıyla mevcut talebi karşılamada yetersiz olan, bu sebeple bir de yüksek fiyatlara seyahat edebildiğimiz havalimanına ek seferler konulması yerine böyle şaşırtıcı, alay eder gibi bir karar kimler tarafından hangi gerekçeyle alınmıştır?

· İnşasından önce köye havaalanı mı olur denilen ve bugün 1 milyon yolcu kapasitesiyle hizmet veren gerekli sefer sayısı artırımı ve saat düzenlemesi ile bu kapasitenin yüzde elli artacağı ifade edilen bir havalimanı sabote edilmek mi isteniyor? Bu yöndeki iddiaları araştıracak mısınız?

· Zaten sisli ve yağmurlu havalarda ayrıca teknik donanım eksikliği nedeniyle birçok sefer iptalleri yaşanan havaalanımızda uçuş yoğunluğu dikkate alınarak mevcut uçuşların artırılması, doğru saatlere göre düzenleme yapılması ve en önemlisi Giresun ve komşu ilim Ordu’nun yaşadığı bu haksızlığın biran önce giderilmesi için talimat vermeyi düşünüyor musunuz?

Editör: TE Bilisim