ORDU(AKKUŞ) - 24 Kasım Öğretmenlen Günü dolayısıyla Ordu'nun Akkuş İlçesi'nde düzenenen törenler buruk kutlandı. Akkuş Öğretmen Evi Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen törene Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila, Garnizon Komutanı Barış Lafcı, Belediye Başkanı İsa Demirci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfettin Gül, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğretmenler katıldı.

Kutlamalar ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Akkuş İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfettin Gül yaptı. Gül konuşmasında, "Ülkemizin ve ilçemizin ücra köşelerinde dahi gece gündüz demeden insan yetiştiren, hayatlarını bu uğraşta kaybeden yüksek karakterli neslimizi, ailesine, topluma ve devlete en iyi şekilde hazırlayan, toplum dinamiklerini harekete geçiren öğretmenlerimize, bu millet ve bu devlet çok şey borçludur" dedi. Konuşmaların ardından stajyer öğretmenlerin yemin töreni de gerçekleştirildi.

"GÖRKEM HOCA UNUTULMADI"

Kutlama töreni yakın zamanda hayatını kaybeden genç öğretmen Görkem Şahin'in anlatıldığı slayt gösterisi ile sona erdi. Kutlama töreninin ardından Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci ilçe genelinde görev yapan öğretmenlere öğle yemeği verdi.
Editör: TE Bilisim