ORDU (Ünye) - Hafta etkinliklerine Ordu Vali  Vekili Ahmet Akın Varıcıer, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkan Vekili Zekai Baş, Ordu Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu, daire müdürleri, esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Program öncesinde protokol ve esnafın yöresel kıyafetleriyle Hükümet Caddesi’nde başlayan yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.
 
Ahilik Haftası münasebetiyle düzenlenen programda konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, "Ahilik deyince akla ilk olarak esnafların oluşturduğu teşkilat gelmekte. Kelime anlamı itibarıyla kardeşlik manasına gelen ahilik, içinde barındırdığı anlam ve değerleri birlikte düşündüğümüzde aslında tüm odalarımızın ve kooperatiflerimizin, mesleki birlik ve kuruluşlarımızın hatta belediyelerimiz gibi birçok kamu kurum ve kuruluşların da temel taşını oluşturmaktadır" diye konuştu.
 
Ahilik'in kelime anlamı olarak da kardeşlik ve kardeşlik hukuku anlamına geldiğini söyleyen Vali Vekili Ahmet Akın Varıcıer, "Ahilik kültürü, ülkemizde bizi bir araya getiren çok köklü bir anlayıştır. Bu vesileyle gençlerimize ve çocuklarımıza ahilik geleneğini aktarmak, okullarımızda müfredatta daha geniş yer ayırtarak çocuklarımızın ve gençlerimizin daha fazla bilgi sahibi olmasını ve hayatına uyarlamasını sağlamak mecburiyetindeyiz" diye konuştu. 
 
Ordu'da 8 yıldır gerçekleştirilen etkinliklerin bu yıl Ünye ilçesinde yapıldığına dikkat çeken Ordu Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu da, "Ordulu, Ünyeli ve Fatsalı tüm hemşehrilerimin bu güzide toprakların asıl sahibi olan yerel esnaf ve sanatkarlarımızdan alışveriş yapmalarını temenni ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu tarafından hazırlanan 'Şed Kuşatma' gösterisi sunuldu, 'Ahilik ve Ahi Evran' konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. 
Kutlamalar, ahilik pilavı dağıtımıyla son buldu.
Editör: TE Bilisim