ORDU - Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in IŞİD protestolarının ardından çıkan olaylar ve çatışmalardan zarar gören işyerlerinde inceleme yaparken yanında olan ve teröristlerin silahlı saldırısıyla şehit olan polislerden Komiser Hüseyin Hatipoğlu'nun eşi Sibel Hatipoğlu acı haberi Kurban Bayramı nedeniyle geldiği Ordu'daki baba ocağında aldı. Gelen kara haber, adeta ateş gibi düştü.

Yaklaşık 2.5 yıl önce Ordu İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yaparken Gazeteci Sibel Hatipoğlu'yla evlenen Komiser Hüseyin Hatipoğlu'nun tayini Bingöl'e çıktı. Şehit Komiser Hüseyin Hatipoğlu, eşini ve 1.5 yaşındaki kızını Kurban Bayramı nedeniyle Ordu'daki ailesinin yanına göndermişti. Ancak, Kobani'ye destek protestoları olaylara ve çatışmalara dönüşünce, Sibel Hatipoğlu Ordu'daki ziyaretini bir süre daha uzattı. 

"OLAYDAN 2.5 SAAT ÖNCE EŞİYLE TELEFONDA GÖRÜŞMÜŞTÜ"

Ordu'da gazetecilik mesleğini sürdüren ancak evlendikten sonra mesleğine ara veren Sibel Hatipoğlu, silahlı saldırıdan yaklaşık 2,5 saat önce eşiyle telefonda konuştuğunda, son görüşmeleri olduğundan da habersizdi. Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde ve Ordu Valiliği'nde Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Amasyalı Şehit Komiser Hüseyin Hatipoğlu, yaklaşık 3 yıl önce de Ordulu Gazeteci Sibel Hatipoğlu ile evlenmişti. Hatipoğlu çiftinin 2 yaşında bir de kız çocukları var.

"AİLE YOLA ÇIKTI"

Acı haberin üzerine Sibel Hatipoğlu'nun baba evinin camına Türk Bayrağı asıldı. Yakınları, dostları ve gazeteci meslektaşları Sibel Hatipoğlu'nun babası İlhan Hatipoğlu'nun evine akın etti. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın ve Şehit Polis Hüseyin Hatipoğlu'nun Ordu'daki meslektaşları da ziyaret edenler arasındaydı. Sibel Hatipoğlu, beraberinde 2 yaşındaki kızı ve ailesiyle birlikte bu gece saat 02:30 sıralarında Bingöl'e gitmek üzere yola çıktı. 
Editör: TE Bilisim