23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Ordu'da ilk olarak Atatürk Anıtı'nda başladı. Çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla etkinliklere geçildi.

ORDU VALİSİ YAVUZ MAKAMINI EMANET ETTİ

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, beraberinde yönetici, öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir heyetle Ordu Valisi Seddar Yavuz'u makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Seddar Yavuz, "Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla bir kez daha yad ediyoruz. Büyük acılar yaşadık ve milletimiz küllerinden yeniden doğdu. Kurtuluş Savaşı'nı, Meclisi'yle birlikte yürütmüş Dünya üzerindeki ender milletlerden bir tanesiyiz. Bu, aziz Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının yüksek öngörüsü, mücadele azmi, milletine güvenmesi sonucu oluşmuş bir durumdur" dedi ve makamını bir süreliğine Şehit Zeki İnan  İlkokulu 4'ncü sınıf öğrencisi Miray Uzun'a teslim etti.

VALİ YAVUZ'U ÖRNEK ALDI

Ordu'nun Küçük Vali'si Miray Uzun, önce tüm çocukların bayramını kutladıktan sonra Vali Yavuz'a övgüler yağdırdı, "Yaşım küçük olmasına rağmen gelecekte bu mesleği seçmeme vesile oldunuz. Dolayısıyla Valilik görevini en iyiyi yapanlardan biri olduğunuzu düşünüyorum. İlimiz ve ülkemiz adına örnek olacak bir devlet adamısınız. Biz çocuklar da sizleri örnek alıyoruz" dedi. Oturacağı makam öncesinde bir takım inceleme ve araştırmalar yaptığını söyleyen Vali Miray Yavuz, "Sizin yolunuzdan giderek,  vatandaşlarla gönül köprüleri kuracağım. Orduda ikili eğitime bu sene sonuna kadar bitireceğim. Fındıkla ilgili projeler üzerinde duracağım, Ordu'yu liman şehri yapacağım" dedi.  

MİNİK BAŞKAN DOĞA VAROL'A HERKES HAYRAN KALDI

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler de, makamını bir süreliğine Başöğretmen İlkokulu ikinci sınıf öğrencisi Doğa Varol'a devretti. Konuşmasıyla kendini izleyen ve takip eden herkese hayran bırakan Minik Başkan Doğa Varol, "99. yılı kutlama programı çerçevesinde bizleri makamınıza kabul ettiğiniz için sizlere şahsım ve bütün çocuklar adına teşekkür ediyorum" dedi ve "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu bayramı biz çocuklara hediye etmiştir. Bizlere düşen, Ata'mızın emanetlerinin  sahibi olduğumuzu göstermek, hem de aziz hatırasını en yoğun ve güzel biçimde yad etmektir" diyerek isteklerini sıraladı. 

"SANA YERİMİ BIRAKMAK İSTERİM"

Minik Başkan okullarının bahçesine peyzaj düzenlemesinin yapılmasını da kapsayan bazı konularda Başkan Mehmet Hilmi Güler'e taleplerini iletti, takipçisi olacağını söyledi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Güler de, "O kadar güzel bir konuşma yaptın ki, sana bir günlük değil, tamamen yerimi bırakmak isterim. Öğretmenlerinden izin isteyelim ve burayı sen yönet. Veciz bir konuşma yaptın. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bu bayramı sizlere hediye etmekle ne kadar isabetli bir karar verdiğini de böylece göstermiş oldun. Sana, arkadaşlarına ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum. Bu bayramda hem egemenliğimizi kutluyor, hem de sizlerle birlikte geleceğimizi yazıyoruz. Sizlere sadece gönlümü değil, bütün varlığımı emanet edebilirim. İnşallah sizlere layık olmaya çalışacağız. Sizlerin yetişmesiyle birlikte bu bayrağı yine sizlere bırakacağız. Çünkü bu bir bayrak yarışıdır. Sadece Türkiye'yi değil Dünya'yı da sizler yöneteceksiniz. Senin nezdinde ailelerinizi ve tüm eğitim camiasını tebrik ediyorum" diye konuştu.

KUTLAMALAR ŞEHİT ZEKİ İNAN İLOKULU'NDA YAPILDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına, Altınordu ilçesinde bulunan Şehit Zeki İnan İlkokulu bahçesindeki kutlama programı ile devam edildi.

Kutlama programına, Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Ordu Askerlik Şube Başkanı ve Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Meydan, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, daire müdürleri, okul yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş yaptı.

Baş, yaptığı konuşmada, “Yaşama sevincimiz olan çocuklarımızın bu tarihi günde bütün meydanları dolduran coşkusu, 23 Nisanlara ayrı bir renk katmaktadır. Çocuklarımız neşeleriyle adeta bu günü bizlere yeniden yaşatmaktadır. 99 sene önce bugün dualarla açılan Büyük Millet Meclisinin tüm yurtta yaratmış olduğu heyecan, bu gün çocuklarımızın minicik yüreklerinde kocaman bir sevince dönüşmektedir.  Hepimiz çok iyi biliyoruz ki Milli ve Manevi duygular etrafında şekillenmiş olan değerlerimiz, bizim en büyük mirasımızdır. Milli ve manevi duygu ve değerlerimizi çocuklarımıza vermediğimiz sürece onların iyi bir insan, iyi bir vatandaş olmalarını bekleyemeyiz. Unutmayalım ki bir milleti yaşatan en büyük güç bu değerlerdir. Çocuklarımızı bu değerler dünyasının huzur ikliminde iyi bir insan olarak yetiştirmek hepimizin görevi olmalıdır” dedi.

Kutlama programı, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması, ana sınıfı öğrencilerinin gösterisi, halk oyunları gösterisi, solo türkü okunması, teakwando ve judo gösterileri ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle ilkokul ve ortaokullar arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin, Vali Seddar Yavuz ve protokol mensupları tarafından verilmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim