Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler'in seçim vaatlerinden biri olan ve Ordu'nun Ünye ilçesinde yapılması planlanan Ünye Konteyner Limanı'na Singapurlular talip oldu. 

Aynı zamanda Mersin Uluslararası Limanı'nın da işletmeciliğini yapan Singapurlular, rotayı bu kez Karadeniz Bölgesi'nde Ordu'ya çevirdi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler'in teklifiyle Ordu'ya gelen Singapur Ankara Büyükelçisi Jonathan Tow ve Büyükelçilik Başkatibi Jacob Anthony Chew, Başkan Güler'i makamında ziyaret etti.

"ORDU KONTEYNER LİMANI'NA SİNGAPURLULAR TALİP"

Singapur Heyeti, Türkiye'ye yapacakları yatırımlara Başkan Güler'in davetiyle Ordu'yu da dahil ettiklerini belirterek, Türkiye'de yaptıkları yatırımlara Ordu ilini de dahil etmek istediklerini söyledi. Büyükelçi Tow, "Bu güzel şehre yatırım yapmak istiyoruz. Bu kapsamda bizlere düşen ne varsa yapmaya hazırız. Ayrıca Enformasyon Teknolojileri alanında işbirliği yapmayı ya da mevcut olanı geliştirmek istiyoruz. Singapur Cumhuriyeti olarak limanlar başta olmak üzere havaalanları ve yapılan yatırımların geliştirilmesini önemsiyoruz. Bunları yaparken Ordu'ya özel ilgi göstermek istiyoruz" dedi. 

GÜNEY'DE MERSİN, KUZEY'DE ORDU

Singapur'un Türkiye'nin en büyük dış ticaret limanı olan Mersin Uluslararası Limanı'nı işlettiğine vurgulayan Başkan Güler, Türkiye'nin güneyinde Mersin'in, kuzeyinde Ordu'nun olduğuna dikkat çekti. Ordu'da yapılacak konteyner limanı ile Ordu-Mersin hattında ihracat ve turizm akışı olacağını aktaran Başkan Güler, Ordu-Mersin hattında en önemli güzergahın Karadeniz-Akdeniz yolu olduğunu belirtti. Başkan Güler, "Mersin'e ulaşımı sağlayacak en kısa yol Karadeniz-Akdeniz yolu. Bütün Rusya'nın, Ukrayna'nın ve bütün Gürcistan'ın malları buradan geçmiş olacak. Limanın karşısında ise Ordu ili var. Ordu'ya konteyner limanı yapacağız. Dolayısıyla Singapur ile liman, fındık, çikolata, enerji ve farklı alanlarda iyi ilişkiler geliştireceğimize eminim" açıklamasında bulundu.

HİNT OKYANUSU'NUN EN ÖNEMLİ TİCARET MERKEZLERİNDEN BİRİ

Hint Okyanusu'nun sularıyla çevrili Uzak Doğu'nun en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Singapur, aynı zamanda uluslararası konteyner taşımacılığında da Dünya deniz ticaretinde önemli bir merkez konumunda.

Editör: TE Bilisim