ORDU - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Türkiye'nin en uzun tünellerine sahip olan ve Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak olan Ordu Çevre Yolu İnşaatı'nda incelemelerde bulundu. İki yıldır çalışmaları süren ve dağların altından tüneller kazılarak geçilecek olan 23 km. uzunluğundaki Ordu Çevre Yolu inşaatı tamamlandığında, toplam 1 milyar 100 milyon TL'ye mal olacak.

"PROJE DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLDİ"

Ordu Çevre Yolu'nda 6 km. uzunluğundaki Boztepe ve Öceli tünellerinin yapımı tamamlandı. Halen Terzili Tüneli'nin inşaatının sürdüğü yol çalışmalarında 23 km.lik güzergahın 9 km.si ise tünellerden oluşacak. Nurol İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Erdoğan ve Çevre Yolu Proje Müdürü Naci Asilkazancı'dan bilgi alan Başkan Yılmaz, Ordu Çevre Yolu'nun bitiş noktasında proje değişikliğine gidildiğini ve bu kısmının ikinci etap olarak ihale edileceğini söyledi.

"TÜRKİYE'NİN PRESTİJ PROJESİ"

Başkan Yılmaz, "Ordu Çevre Yolu için yapılan maliyet miktarı 650 milyon TL olarak belirlenmişti. Bugün yapılan hesaplarda ise yatırımın 1 milyar 100 milyon liraya mal olması bekleniyor. Türkiye'nin önemli ve prestij projelerinden birisi olan Ordu-Giresun Havaalanı'nın 270 milyon liraya mal olduğunu düşünürsek Ordu Çevre Yolu, havaalanının 4 katı maliyetinde olacak. İnşaatı yapan firma ise Türkiye'nin prestij projelerine imza atan Karadeniz Sahil Yolu, Marmaray, Kocaeli-İstanbul Otoyolu'nu inşa eden güçlü şirketlerinden birisidir" dedi.

"23 KM.'LİK YOLUN 9 KM.'Sİ TÜNEL"

Akçaova Irmağı'ndan ayrılarak Boztepe'nin altından tünelle geçecek olan Ordu Çevre Yolu, Civil Irmağı'nı ve Sivas Yolu'nu viyadükle geçip, Ordu Üniversitesi'nin arka tarafından devam ederek, Turnasuyu Mevkii'nde mevcut yolla birleşecek. 23 kilometre uzunluğundaki Ordu Çevre Yolu'nun projesi kapsamındaki altı tünelin uzunluğunun çift şerit toplamı ise 19 km. Projede 4 viyadük, 4 adet köprü, 12 adet alt geçit ve 6 adet kavşak bulunuyor.

"YILLIK 26.5 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLANACAK"

Ordu şehiriçinden geçen 20.1 kilometre uzunluğundaki 2x2 genişliğindeki mevcut yoldaki transit yoldaki mevcut trafiğin daha rahat akışına imkan verecek şekilde hazırlanan proje kapsamında, 19.1 kilometre uzunluğunda platform genişliği 26 metre olan 2x2 bölünmüş çevre yolu yapılması halinde seyahat süresinde 583 bin saat, akaryakıt tüketiminde 2.6 milyon litre, vergiler dahil toplam yıllık tasarruf tutarının 26.5 milyon lira olacağı tahmin ediliyor.
Editör: TE Bilisim