ORDU - Yılmaz yaptığı açıklamada yeni rekolte tahmininin 66 bin 762 ton olarak açıkladı. İşte o açıklama: "Merakla beklenen fındık rekoltesi, tahmini rekolte belirlendi. Bu çalışmalara fındık sektöründe yer alan tüm kesimler iştirak etti. Giresun'dan Fındık Araştırma İstasyonu, Ordu'dan Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Altınordu Ziraat Odası, İl Tarım Müdürlüğümüz ve sektörden diğer katılımcılarla bu çalışmalar yapıldı. Çalışmalar il genelinde 300 ayrı noktada 2400 dal sayılmak suretiyle gerçekleştirildi. Bu çalışmalar sonucunda Ordu'nun 2014 fındık rekoltesi 66 bin 762 ton olarak belirlendi."

"YENİ REKOLTE ÜÇTE BİR DÜŞTÜ" 

"Bu rakam 2013 yılının, 2013 yılında 183 bin ton olarak belirlenmiş daha sonra TÜİK'te bu rakam 178 bin ton olarak ilan edilmişti. 2014 yılında gerçekleşen bu rekolte, bir önceki yılın rekoltesinden 3'te birinden birazcık daha fazla bir rakam. Bu don afetinden dolayı ciddi bir rekolte düşüşü yaşandı."

"9 İLÇEDE HİÇ FINDIK YOK"

"İlimizde 10 ilçede fındık üretimi var. Diğer 9 ilçemizde bu ilçelerimizi saymak gerekirse yüksek kesimde yer alan ilçelerimiz Akkuş, Aybastı, Mesudiye, Gürgentepe, Gölköy, Kabataş, Kumru, Korgan ve Çaybaşı ilçelerimizde bu sene için fındık malesef yoktur. Bu da donun sonucu oluşan bir durumdur."  
Editör: TE Bilisim