Dünya'nın en büyük 4'üncü gıda fuarı Çin'in Şanghay kentinde düzenlendi. Shanghai New International Expo Centre fuar merkezinde düzenlenen 'Sial China Uluslararası Yiyecek ve İçecek Fuarı'nda perakende, otel-restoran-catering, yemek hizmetleri, ithalat-ihracat ticareti ve imalat sektörünün önde gelen firma ve markaları katıldı. 

Karadenizli firmaların da yer aldığı fuarda, Trabzon ve Ordu'dan da firmalar yerlerini aldı. Hem ürün ve marka tanıtımı, hem de ikili ticari görüşmelerin yapıldığı fuarda, Türk fındığına olan talebin arttırılmasına yönelik bağlantılar kuruldu. Fuara Karımex, Dost Fındık, Şenocak ve Altaş firmaları katılırken, stantlarındaki fındık ve mamulleri Çinliler'in büyük ilgi odağı oldu. 

Karımex Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Türk fındığı için Çin'in gelecek açısından çok önemli bir pazar olduğuna dikkat çekerek, "Bu ülkeye olan ihracatımız her geçen yıl artıyor. 'Her Çinli'ye Bir Fındık' sloganı ile yıllar önce başlatılan bu çalışmaların meyvelerini almaya başladık. Ancak bu artışı istikrarlı bir hale getirmek için Dünya'nın en fazla nüfusuna sahip bu ülkede tanıtımlarımızı da o oranda yükseltmeliyiz. Şanghay'daki fuarda ziyaretçilerin gösterdiği ilgi umut verici. İhracatçılarımız bu konuda üzerine düşeni fazlası ile yerine getiriyorlar" dedi.

Editör: TE Bilisim