ORDU/ALTINORDU - TESK Genel Merkez yöneticileri ve Karadeniz Bölgesi temsilcilerinin de katıldığı iftar yemeğinin ardından konuşan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, iftar sonrası yaptığı konuşmada, hem Soma Faciası'na, hem de İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılara değindi. Palandöken şu ifadeleri kullandı: 

"Geçtiğimiz ayda Soma'daki facia, 301 şehidimiz belki yüreklerimizi dağlıyor. Belki bize uzak bir kentteler ama vicdan, onların çocukları genç yaşta dul kadan kadınlarımızın bundan sonraki hayata babasız büyümenin birçok acılarını hissederek büyüyecek. Biz hepimiz bu acılarla yetişen insanlarız. Belki bu acıları tatmayan vardır ama mutlaka hayatlarında hissetmişlerdir. İşte Gazze'de, işte müslüman ülkelerin bir çoğunda aziz mübarek ramazanı bile yerine getirmekte güçlük çeken bir sürü müminler var."

2,5 MİLYONLUK KOCAMAN BİR AİLEYİZ"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaflarında sorunlarına değinerek çok büyük bir aile olduklarını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Esnaf sanatkar bu ülkenin tabanı. Yaklaşık 2,5 milyonluk kocaman bir aile. Biliyorsunuz ki, esnaf sanatkar deyince bir ülkedeki dirliğin, birliğin sembolu. Onlar olmazsa olmaz. Niye olmaz? Çünkü onlarda insani duyguyla yaklaştığımız, her birinin birer psikolog, sosyolog olduğu sizin sorunlarınızla birebir ilgilendiği, evinizin anahtarınıteslim ettiğiniz, çocuklarınız okuldan gelince sahip çıkmasını sağladığınız ve çok önemlidir ki, o kültürün parçası olarak yetişen çocuklarımız muvaffak olmalarında da sevinç kaynağıdır. Çünkü o bizim mahallenin, bizim sokağın çocuğu. Belliydi O'nun adama olacağı demeniz bile ülkedeki birlik ve dirliğin en önemli unsuru." 

"ORDU ÇOK ÖNEMLİ BİR KENT"

"Bu binanın temel atılmasında da ben vardım, açılışında da ben vardım. Karadeniz'in incisi dediğimiz bu Boztepe'den baktığımız zaman belki de Karadeniz'in en güzel görünen bölümü. Ordu, sosyo-ekonomik yapıdan çok önemli bir kent. Geliri tarıma dayalı, yani fındık ticareti. Onun dışında okuyanı Ankara'da, zengini İstanbul'da. Biz bize kalmış bir Orduluyuz. Onun için Ordu'ya ne kadar hizmet edersek, ne kadar destek verirsek eminim ki, Ordu'nun ekonomisi o kadar kalkınacak ama ekmeğimize el uzatanlar var. Hemen dışarı çıktığımız zaman bütün esnafların yaptığı ciroyu yapabilecek mağazalarla karşılaşıyorsunuz. Hakkaniyetin olmadığı. Buraya kamyonlarca konteynerlarla çöp bırakıp vergisini bile merkeze götürenlerle mücadele etmek kolay da değil. Buraya gelirken, Trabzon Havaalanı'na Esenboğa'dan bindiğim zaman Gümrük ve Ticarek Bakanımızı gördüm. Biliyorsunuz buraya Sayın Başbakan gelecek. İlk talebiniz şu olmalı. Sayın Bakan'ın sizlere selamı var. Hayati Yazıcıoğlu. BUrası önemli devlet adamları yetiştirmiş bir ülke. Hakikaten Ordu büyük şehir olmayı çoktan haketmişti ama Büyükşehir'in nimetlerinden, sadece külfetlerinden değil nimetlerinden istifade edilmesinin sağlanması lazım. Yoksa büyük büyük zaten. Önemli olan bu esnaf ve sanatkarın çalışma hayatının düzenlenmesiyle ilgili. Bu ülkede bütün zorlukları hep birlikte göğüsledik. Bizden önceki nesillerimiz de. Bugün ülke öyle bir süreçten geçiyor ki, artık Türkiye AB normlarını aşabilecek bir düzeye geldi. Artık televizyonları açtığınız zaman bu benim ülkemde yok diyebileceğiniz hiçbir ürün kalmadı. Belki de fazlası var. Gurbete gidenler artık gurbetten dönüp orada gittikleri zaman yabancı, ülkemize döndükleri zaman Almancı olanlar, artık ülkemize döviz getirme yerine oradaki fabrikaları almak suretiyle yanında yabancıları çalıştıracak duruma geldiler."

İftarda başka bir programda bulunan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da, ilerleyen saatlerde TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i ziyaret etti.
Editör: TE Bilisim