Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yıldırım, uzun bir süredir gündemdeki ağırlığını kaybeden kent içi raylı sistemi yeniden gündeme getirdi. 

Tv52 Haber'e açıklamalarda bulunan Yıldırım, "İlerleyen zamanlarda toplumun çok daha güvenli ve hızlı hareket edebilmesi, ulaşımın çok daha kolay olabilmesi için raylı sistemin gerçekten gerekli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Büyük bir proje olan Samsun-Sarp Demiryolu Projesi'nin de idealleri olduğunun altını çizen Başkan Yıldırım, "Ancak şehiriçi ulaşımında raylı sistem üzerinden bir kısmını en azından rahatlatmış olsak, Ordu'nun trafiğini de böylelikle daha rahatlatacağını düşünüyoruz. Bunun örneklerini bizler yurt dışında da görüyoruz. Bunun Ordu'nun geleceğinde toplumsal anlamda da çok gerekli olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bu konuda gerek Belediye Başkanımız Hilmi Bey'in, gerek Numan Bey'in bu konunun olması yönünde olumlu görüş belirttiklerini biliyorum. İnşallah bu projenin de bir an önce Ordu'ya kavuşturulmasını, hem havaalanı ulaşımı, hem üniversite ulaşımını, hem de buradan diğer ilçeleri Fatsa'nın, Ünye'nin ulaşımını da içine alabilecek büyük bir projenin uygulanması Ordu açısından son derece güzel olacaktır diye düşünüyorum" dedi.

İŞTE KENT İÇİ RAYLI SİSTEMİN DÜNYA VE TÜRKİYE'DEKİ ÖRNEKLERİ

Editör: TE Bilisim