Ordu'ya gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ordu-Giresun Havalimanı'nda Ordu Valisi Seddar Yavuz ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.

DOĞDUĞU ŞEHRE GELDİ

Ordu Valiliği'nde Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Selçuk, gazetecilere açıklamalarda bulundu. "Ordu'muzun doğduğum şehir olması hasebiyle benim için ayrı bir yeri var. Doğduğum şehirde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" diyerek sözlerine başlayan Bakan Selçuk, "Bildiğiniz gibi Ordu, fındık üretimiyle, ticaretiyle, ekonomideki başarılarıyla, mavi ve yeşili buluşturan doğal güzellikleri ile bizim için her zaman övünç kaynağı olan bir şehrimiz. Özellikle ekonomik canlılığı, kültürü, girişimci ruhuyla da bizim için örnek şehirlerimizden birisi. Bunun haricinde de doğal zenginlikleri, tarihi dokusu, dereleri, yaylaları ile dünyanın da en güzel köşelerinden biri olduğuna inanıyoruz. Bu güzel şehrimiz Türkiye'nin gurur kaynaklarından birisi. İstihdamda, ihracatta oluşturduğu dinamizmle bölgemizdeki rol modellerden birisi olacak. Şehrimizin var olan potansiyelini de, merkezi hükümet olsun, yerel yönetimler olsun bunu beraberce daha ileri noktalara götürmek için dayanışma içinde uğraşıyoruz" diye konuştu.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Ordu Valisi Seddar Yavuz'dan kendi alanına giren konularla ilgili brifing alan Bakan Selçuk, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde istihdam seferberliği kapsamında Ordu'da neler yapacağımızı konuşacağız. 2019 yılında istihdam seferberliği kapsamında işverenlerimiz 2,5 milyon istihdamı artırma sözü verdi ve biz Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde istihdam seferberliğini ilan ettik. Dolayısıyla il ziyaretlerimiz de bizim Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak verdiğimiz teşvikler ve destekleri de anlatma fırsatı da yakalıyoruz" dedi. 
 

Editör: TE Bilisim