1 Temmuz Denizcilik ve Kabatoj Bayramı dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yurt genelinde 23 limanda 26 askeri gemi halkın ziyaretine açıldı. Bu kapsamda Ordu'ya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 4 Yavuz Sınıfı fırkateyninden biri olan gelen 116 metrelik TCG Yıldırım (F243) fırkateyni, Ordu açıklarına demir attı.

"KARADENİZ BİZİM OVAMIZ"

TCG Yıldırım (F243) Fırkateyn Komutanı Deniz Yarbay Erhan Akbayram ve Deniz Yüzbaşı İlhan Çağlar, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler'i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutlayarak, "Deniz kıyısındayız, ama ekonomik olarak denizden yeterince faydalanmıyoruz. Bununla ilgili bazı projeler oluşturduk. Özellikle bu sahilin ekonomik kullanılmasını ve eko sistemden daha fazla yararlanmayı çok arzu ediyoruz. Bununla ilgili bazı projelerimiz oldu. Konya Ovası varken, burada da deniz bizim ovamız. Balıkçılıkta, ticarette, sanayide bunu kullanmak istiyoruz. Güzel projeler de oluşturduk. Karadeniz'de ilk doğalgazı bulduk. O benim dönemimde oldu Akçakoca'da. Şimdi burada da petrol ve doğalgaz var. Hem de Doğu Akdeniz'de de çalışmalarımız belli bir noktada ilerliyor" dedi.

"MAVİ VATANIMIZI KORUYORUZ"

TCG Yıldırım (F243) Fırkateyn Komutanı Deniz Yarbay Erhan Akbayram da konuşmasında Türkiye'nin denizlerini 'mavi vatan' olarak nitelendirdiklerini belirterek, "Her karış toprağımızı Deniz Kuvvetlerimiz ve tüm halkımız mavi vatan olarak görüyor. Mavi vatanımızı korumanın azim ve kararlılığındayız" diye konuştu.

"KARADENİZ'DE 80 BİN YILLIK PETROL VAR" 

"Biz çok gurur duyuyoruz, her Ordu'ya geldiğimizde çok gururlanıyoruz" diyen Deniz Yarbay Akbayram, "4 trilyon ton. Türkiye'nin 80 bin yıllık petrol sarfiyatını karşılayacak durumda. 80 bin yıl. Çok fazla bir altta cevher var. O pastanın büyük bir kısmı ülke olarak da bize ait. Onun için her türlü çabayı göstereceğiz" diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, daha sonra TCG Yıldırım (F243) Fırkateyn Komutanı Deniz Yarbay Erhan Akbayram tarafından takdim edilen TCG Yıldırım (F243) savaş gemisinin şapkasını taktı.

Editör: TE Bilisim