Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü (İŞKUR) iş arayanlara ve iş verenlere yönelik online hizmet verecek. İnternet veya telefonun olduğu her yerden 7/24 aktif olacak Online hizmet sunumuyla ilgili Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğünden yapılan açıklama ise şöyle:

İŞ ARAYAN olarak;
1-) http://esube.iskur.gov.tr (http://iskur.gov.tr ’de internet şubesi sekmesine tıklayarak ulaşılabilir),
2-) e-Devlet üzerinden,
3-) ALO 170'i arayarak ulaşabilirsiniz.

 Kayıt olmak için e-Devlete girdiğinizde sistem sizi e-Şubeye yönlendirir ve kolayca iş arayan kaydı oluşturabilir, profilinizi buradan güncelleyebilirsiniz.
 Sistemimizde kayıtlı iş ilanlarını e-Devlet üzerinden görüntüleyebilir, başvurularınızı online olarak yapabilirsiniz.
 “Bana Uygun İşler” ekranına e- Devlet üzerinden ulaşarak; meslek, yaş ve çalışmak istediğiniz şehir gibi kriterlerinize uygun iş ilanlarını görüntüleyebilirsiniz.
 e- Devlet üzerinden online olarak iş başvurularınızı sorgulayabilir, başvurduğunuz ilanları takip edebilir, sonuçlarını öğrenebilirsiniz.
 İŞKUR'a kayıtlı olduğunuzu e- Devlet üzerinden online olarak görüntüleyebilir, kayıt belgesi alabilirsiniz.
 İş Kaybı Tazminatına başvurmak ve sorgulama yapmak için e-Devlet sistemini kullanabilirsiniz.
 İşsizlik ödeneğine başvurmak ve hak ettiğiniz takdirde işsizlik ödeneği ödeme planı sorgulaması yapmak için e-Devlet sistemini kullanabilirsiniz.
 Kamu işçi alım ilanlarını incelemek ve ilanlara başvuru yapabilmek için https://esube.iskur.gov.tr adresini takip edebilirsiniz. İlanlara bu siteden veya 
e-Devlet üzerinden online olarak ya da
ALO 170 hattı üzerinden telefonla başvurabilirsiniz.
 Toplum Yararına Programları 
http://iskur.gov.tr ya da 
http://esube.iskur.gov.tr den sorgulayabilir, online olarak veya ALO 170 hattını telefonla arayarak da başvuru yapabilirsiniz.

İŞVEREN olarak;
 http://esube.iskur.gov.tr (http://iskur.gov.tr ‘de internet şubesi sekmesine) tıklayarak ulaşabilir, işveren kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
 İşyeri eleman ihtiyacınız için eleman ilanlarınızı verebilir, ilanlarınıza yapılan başvuruları görüntüleyebilirsiniz.
 http://destekal.gov.tr/  üzerinden işe alacağınız elemanlarla ilgili istihdam desteklerini sorgulayabilirsiniz.
 
Cep Telefonlarınıza yükleyeceğiniz MOBİL UYGULAMAYA,  e-Devlet üzerinden ya da TC Kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapabilir, İŞ ARAYAN veya İŞVEREN olarak yukardaki tüm işlemlere, duyurulara daha ayrıntılı ulaşabilirsiniz.”  

Editör: TE Bilisim