ORDU - İlk kez Ekim 1989'da kurulan ve Antalya'dan Frankfurt'a ilk charter uçuşunu Nisan 1990'da düzenleyen SunExpress Havayolları, 1 Mart'tan itibaren Ordu-Giresun semalarında olacak. Yüzde 50'si Türk Hava Yolları ve yüzde 50'si Lufthansa şirketlerine ait olan Sunexpress, 1 Mart 2017 tarihinden itibaren Ordu-Giresun Havalimanı ile Almanya'nın 3 noktası arasında karşılıklı direkt uçuşların başlayacağını duyurdu.
 
"YENİ UÇUŞLAR DUSSELDORF, FRANKFURT VE STUTTGART'A"
 
Samsun Çarşamba Havalimanı'nın tadilat nedeniyle geçici olarak kapanacak olması üzerine Sunexpres Havayolları, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan Almanya'ya uçak seferleri düzenleme kararı aldı. Sunexpress, 1 Mart'tan itibaren Ordu-Giresun Havalimanı ile Dusseldorf, Frankfurt ve Stuttgart arasında karşılıklı direkt sefer düzenleyecek.
 
"UÇUŞLAR 1 MART'TA BAŞLIYOR"
 
Tamamı Türk mühendislerinin eseri olan, Dünya'nın üçüncü ve Türkiye'nin ilk denize dolgu Ordu-Giresun Havalimanı'nın bir gurur tablosu olduğuna dikkat çeken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "1 milyon yolcu kapasitesine ulaşan havalimanımız bölgemizin kaderini değiştirdi. Ordu-Giresun Havalimanı ile Mart ayından itibaren Almanya'nın 3 noktası arasında direk uçuşlar başlıyor. Bu gelişmede, Samsun Çarşamba Havalimanı'nın Mart ayında tadilata girmesi de etkili bir faktör. Düzenlenecek seferlerle ilgili tüm hazırlıklarımızı yaptık. Havalimanımız, Mart'tan itibaren Almanya ile başlayacak karşılıklı uçuşlarla birlikte gurbet-sıla özlemini giderme noktasında köprü görevi üstleneceği gibi, Ordu'nun ivmesini daha da yukarılara taşıyacaktır. Ordu-Giresun Havalimanı, altyapı itibarıyla yaşanacak yoğunluğa hazır" diye konuştu.
 
"İŞTE İLK SEFERLER"
1 Mart'ta başlayacak Frankfurt uçuşlarında; Frankfurt'tan 14:15'te kalkacak uçak, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan 19:45'te geri dönüş yapacak. 
Yine 1 Mart'ta başlayacak Dusseldorf seferlerinde ise Dusseldorf'tan 21:10'da kalkacak uçak, 04:05'te Ordu-Giresun Havalimanı'ndan geri dönüş yapacak. Son olarak 4 Mayıs'ta başlayacak Stuttgart uçuşlarında; Stutgart'tan 14:00'te kalkacak uçak, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan 19:25'te geri dönecek. Ordu-Giresun Havalimanı ile Almanya'nın üç noktası arasındaki karşılıklı seferler haftanın bir günü yapılacak.
Editör: TE Bilisim