ORDU - Ordu'nun Gülyalı ilçesinde 2011'de temeli atılan ve 22 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılan Ordu-Giresun Havalimanı'nda ilk Avrupa seferi olan Ordu-Almanya uçuşlarının kesinleşmesinin ardından bu kez kollar Avusturya için sıvandı. 

Dış Hatlar Servisi'nin hizmete açılması için hazırlıkların sürdürüldüğü ve günlük 20 sefer düzenlenen Ordu-Giresun Havalimanı'ndan İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, KKTC'ye sefer düzenleniyor.
OG Havalimanı'ndan ilk yurtdışı uçuş sembolik olarak Suudi Arabistan'ın Riyad kentini yapılırken, buna Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti seferleri de eklenmişti. Mart 2017 tarihinden itibaren Almanya ile ilk Avrupa uçuşlarının gerçekleştirileceğin Ordu-Giresun Havalimanı'nda yeni hedef ise Avusturya oldu. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Avusturya seferlerinin yaz mevsiminde başlatılmasının hedeflendiğini belirterek, "Gerekli yerlere başvurularımızı yaptık. Şimdi bu başvurumuz değerlendiriliyor. Tahminimize göre Ordu-Giresun Havalimanından Avusturya seferleri karşılıklı olarak yaz mevsiminde başlayacak" dedi. 
Editör: TE Bilisim