Ordulular her yıl sadece fındık hasatı için yılda 45 milyon TL harcıyor. Açıklama, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler'den geldi. Fındıkla ilgili uzun süredir çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Güler, fındığın hasat öncesi evresinden, hasat ve hasat sonrası evresine kadar her türlü çalışmayı yapma planları olduğunu söyledi.   

"45 MİLYON LİRA PARA DIŞARI GİDİYOR"

Başkan Güler, "Ziraat Odaları'nın hepsi ziyarete geldi, bazı görüşmeler yaptık. Ordu'da 45 milyon lira para sadece fındık toplamaya gidiyor. Yani biz otururken, orada kahvede oturuyoruz, o para Ordu'dan il dışına gidiyor" dedi.

"FINDIĞI BÜYÜKŞEHİR TOPLAYACAK"

Başkan Güler, özellikle yıllık harcanan bu miktarın büyüklüğünden yola çıkarak yenhi çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Bununla ilgili bir çalışma yaptık. Bir şirketten Danone gibi bir şirketten Bilkent mezunu Endüstri Mühendisi bir arkadaşımız sırf benimle çalışmak için istifa etti, geldi. Fındıkla ilgili toplama dahil, toplamanın bilimsel usülü dahil bununla ilgili bir pilot çalışma yapacağız. Bu sezon bir deneme yapacağız. Ordu, Fatsa ve Ünye'de fındığı biz toplayacağız,  bahçelemesini, bakımını biz yapacağız. Bunu da bir şirket gibi düşündük. Bunu da örnek olsun diye, tarihi bir şey bu. Eğer başarılı olursak, devam ettireceğiz" dedi.

Editör: TE Bilisim