ANKARA - TBMM'deki Grup Toplantısı'nda konuşan Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özellikle çiftçilerin günlerdir beklediği müjdeli haberi verdi. 

Tarım sektörümüz son 12 yılda sürekli büyüme kaydettiğini söyleyen Erdoğan, "24 milyar dolar olan tarımsal hasılamız 62 milyar dolara ulaştı. Türkiye tarımsal ekonomik büyüklük itibarıyla 2002 yılında dünyada 11. Avrupa'da 4. sırada idi, şu anda ise Türkiye dünyanın 7. Avrupa'nın 1. en büyük tarımsal gücü konumuna geldi. 2002'de Fransa, İtalya ve İspanya'nın gerisindeydik, bu kanun ile zirvedeki yerimizi muhafaza edeceğiz." dedi.

"ÇİFTÇİLERE MÜJDE VERDİ"

Başbakan Erdoğan, vereceği müjdenin de çiftçileriye, köylüye ve tarım sektörüne hayırlı olmasını diliyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çiftçilerimizi sevindirecek bir müjdeyi de burada açıklamak istiyorum. Son aylarda kuraklık, dolu, aşırı yağış ve sel gibi afetler nedeniyle bazı çiftçilerimiz ciddi zararlara maruz kaldı. 23 Ağustos 2013 tarihinden sonra, bu yılın sonuna kadar yani 31 Aralık 2014'e kadar afetlerden zarar gören çiftçilerimizin kredi borçlarını ödemelerine kolaylık getiriyoruz. Ürünleri, hayvan varlıkları, tesis veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar gören, bu zarar da hasar tespit komisyonlarınca tespit edilen çiftçilerimiz bu kolaylıktan yararlanacak. Bu süre içinde vadesi gelen borçlar bir yıl süreyle... Daha önce yüzde 5 idi, şimdi bunu yüzde 3'e indirdik. Yüzde 3 faizle ertelenecek. Bu kolaylıktan Türkiye genelinde 6.5 milyar lira borcu olan 876 bin çiftçimiz yararlanabilecek. Bununla ilgili kararnameyi dün akşam imzaladık ve gönderdik."

Editör: TE Bilisim