Ordu İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Nisan ayı olağan toplantısını Ordu Valisi Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürü İsa Kaymak, kayıtlı işsizler ve 2019 yılı istihdam rakamları hakkında açıklamalarda bulundu. 

"EN KOLAY İŞ BULAN DA, EN ÇOK İŞ ARAYAN DA KADINLAR"

İl Müdürü İsa Kaymak, "Ordu'da 5 bin 375 kişiye toplam 10 milyon 761 bin lira işsizlik ödeneği yapıldı. Aktif İşgücü Programları kapsamında 19 adet mesleki eğitim kursu düzenlenirken bu kurslara da 440 kişi katıldı. 181 İş Başı Eğitimi (Staj) Programı düzenlenirken, bu programlara katılım sayısı ise 921 oldu. Kayıtlı iş arayanlarda kadınlarımızın sayısı erkeklere göre daha fazla" dedi. 

Ordu'da Ocak-Aralık 2018 döneminde toplam 9 bin 595 kişinin İŞKUR tarafından işe yerleştirildiğinin altını çizen İsa Kaymak, işsizlik ödeneği alan kişi sayısının 5 bin 375 olduğunu belirtti, "Toplam 10 milyon 761 bin lira işsizlik ödeneği yapıldı" dedi. 

"KADINLAR DAHA KOLAY İŞ BULUYOR"

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2019 Mart ayında yayınlanan 'İş ve Aile Yaşamının Uyumu Anketi' sonuçlarına göre Türkiye'de iş hayatında 8.8 milyon kadın buluyor. Bunların yüzde 3.2 milyonuna denk gelen yüzde 36'sı 15 yaş altı çocuk sahibi annelerden oluşuyor. İş hatayındaki kadınların yüzde 17'si çocuklarının bakımı için kreş, anaokulu veya bakıcı gibi ücretli bakım seçeneklerinin sunulduğu iş fırsatlarını tercih ediyor., Yaklaşık 500 bin çalışan anne ise çocuk bakımı için büyükanne, büyükbaba veya diğer akrabalardan destek alıyor. Ordu'da sonuçlar da bunu doğrular nitelikti. Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürü İsa Kaymak, 2019 yılı ilk 3 ayında istihdam edilen kadın çalışan sayısının 563 olduğunu açıklarken, "Toplam 977 kişinin işe yerleştirildiği Ordu'da 414 işsiz erkek iş sahibi oldu" dedi. 

VALİ YAVUZ: "MAYIS'TA HAREKETLİLİK BEKLİYORUZ"

Toplantı açılışında konuşan Ordu Valisi Seddar Yavuz, Dünya'nın en çok üzerinde durduğu konunun işsizlik ve istihdam sorunu olduğunu belirterek, "İşsizliği azaltma ve istihdamı artırmaya yönelik yeni gelişmeleri hep beraber takip ediyor ve değerlendiriyoruz. Ordu'da da bu konuda Türkiye'nin gelişimine katkı sunacak yeni uygulamalar yaparız diye ümit ediyorum. Diğer taraftan, sanayici ve iş adamlarımızla birlikte sektörel bazlı beyin fırtınası şeklinde küçük toplantılar gerçekleştiriyoruz. Bu toplantılarda da özellikle ilimizin istihdamına, sanayisine katkı sunacak yeni yaklaşımlar içerisindeyiz. Mayıs ayı itibariyle Ordu'da istihdam alanında bir hareketlilik bekliyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim