Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Koronavirüs Salgını'nın yerel ekonomiye etkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin özellikle Güneydoğu Anadolu ve Ortadoğu'da verdiği mücadelelerin yanında Koronavirüs Salgını nedeniyle aldığı tedbirleri de takdirle karşıladığını söyledi.

"EKONOMİSİ EN ÇOK ETKİLENECEK İLLERDEN BİRİ ORDU" 

Ordu Altaş Tv mikrofonlarına konuşan OTSO Başkanı Servet Şahin, "Ordu ekonomisi muhakkak etkilenecek. Çok az sanayi tesisi var. Ticari sektör zaten fındığa dayalı. Şu anda inşaat sektörü durdu, tekstil sektörü durdu. En çok etkilenen illerden bir tanesi Ordu olacak" ifadelerini kullandı.

Morallerin yüksek tutulması gerektiğini belirten Başkan Şahin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin aldığı ekonomik tedbirlerden Ordu'nun da payını alabileceğini belirterek, "Ekonomik tedbirlerin gayet iyi alınmasıyla moralimizi iyi tutmamız lazım. Bu kadar sıkıntıya rağmen böyle tedbirlerin alınmasını takdirle karşılıyorum, ama biz de biraz çabalayalım. Sokağa çıkmayacaksak, çıkmayalım. Böylle krizler 40 yılda, 50 yılda bir olur. Gereken tedbirleri Türkiye Cumhuriyeti imkanları dahilinde almaya çalışıyor. Bundan payını Ordu da alacak. Alınan tedbirlerde tamam noksanı vardır. Önce moralimizi yüksek tutalım, yoksa Koronavirüs değil, diğer virüsler, bakteriler bizi öldürür" dedi.

Editör: TE Bilisim