Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen, Ordu'nun et ve et ürünleri noktasında tüm ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sunacak olan Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en büyük Mezbaha ve Hayvan Pazarı, günlük 200 büyükbaş ve 500 küçükbaş hayvan kesiminin yapılabileceği şekilde inşa edildi. Yaklaşık 35 dönümlük bir alana kurulan tesis, 12.5 milyon liraya mal oldu. Ayrıca 55 personel ve 16 araçla hizmet verecet olan tesisten, 13 araçla 19 ilçeye nakil yapılacak. Böylece il genelinde yaklaşık 200 kasap bu hizmetten faydalanabilecek. Uluslararası standartlarda, hayvan refahına uygun, sağlıklı ve hijyenik et üretimi yapacak donanıma sahip olan mezbahanın Helal Kesim Sertifikası'nı alması için Dünya Helal Birliği ile ön görüşmeleri de tamamlandı.

Ev sahibi konumunda açılış konuşması Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar'dan geldi. Başkan Kibar, "Bugün çok önemli bir tesisi açmak üzereyiz. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr.Mehmet Hilmi Güler, göreve geldiğinde Fatsa Mezbahası'nın büyük eksiklikleri vardı. Günümüz teknolojisine ve modernliğine uygun bir şekilde bunlar tamamlandıktan sonra çok şükür bugün tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr.Mehmet Hilmi Güler ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"TÜM BELEDİYE BAŞKANLARI VE YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR ETTİ"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler de konuşmasında "Bundan önce emeği geçen tüm belediye başkanları ve yönetimine teşekkür ediyorum. Buranın epey bir eksikliği vardı. Devreye alınamama problemi vardı. Yoğun bir şekilde çalışarak mühendislik ve teknik bilgilerini uygulayarak tesisi açılacak duruma getirdik. Bu anlamda Fatsa çok büyük bir üstünlük kazandı, ancak bu tesisi entegre et ürünlerine çevirmemiz lazım. Geleceğe de hizmet edecek tesisimizin açılış töreninde bulunmak benim için gurur verici bir durum. Bu hizmetlere bizi layık gördüğü için de Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Tesisimizin
Ordu'ya hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"EKİP RUHU İÇERİSİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Türkiye'nin gelişmeye, büyümeye ve yatırım yapmaya devam ettiğini belirten Ordu Valisi Seddar Yavuz da konuşmasında, "Bunun da göstergesi olan bir tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr.Mehmet Hilmi Güler'e ve kıymetli ekibine yapmış olduğu hizmetler dolayısıyla teşekkür ediyorum. Hep birlikte ekip ruhu içerisinde ilimize hizmet etmek anlayışıyla çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından tesisin açılış kurdelesi kesildi.

Editör: TE Bilisim