ORDU - Altınordu Ziraat Odası hizmet binasında gerçekleştirilen Genel Kurul'da iki liste yarıştı. Mevcut Başkan Uğur Cörüt'ün karşısına Musa İşler rakip olarak çıktı. Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, delegeler, muhtarlar ve davetlilerin katıldığı Genel Kurul'da, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, seçimlerin demokratik bir şekilde olmasını belirterek adaylara başarılar diledi.

Yapılan seçimlerde, toplam 105 delegenin 104'ü oy kullandı. Mevcut Başkan Uğur Cörüt, eski başkanlar Necat Avcı ve Onur Şahin tarafından da desteklenen Musa İşler'in karşısında 64 oy aldı. Rakibi ise 40 oyda kaldı. 

BAŞKAN CÖRÜT: "BU ZİMMETLERİ BİZ YAPMADIK"

Başkan Cörüt, eski başkanlar Necat Avcı ve Onur Şahin'in yaptığı açıklamalara cevaben yaptığı konuşmasında, "Yargı kararı açılmadı. Açılsaydı şu an ben burada olmazdım. Sizin aklandığınız davalar usülden, ama esastan değil. Bir de açılan davalar usulsüz açılmıştır ve açılan davaların da muhatabı biz değiliz. Aldığınız cezaları neden söylemiyorsunuz? Bu zimmetleri biz yapmadık. Sizi oda üyeliğine, alan bazlı gelir desteğinden mağdur olmasınlar diye aldılar. Sizi göreve iade etmediler siz aklanmış olsaydınız bugün biz burada olmazdık. Biz odayı Perşembe'den devraldık. Odayı bıraktıklarında bankalarda 362.663 TL para bulunmaktaydı. Depolarda birçok tarihi geçmiş mallar bulunmaktaydı. 800 tane tırpanlı motoru neden aldınız? Neden çürümeye terk ettiniz? Bu bina çürümeye bırakılmış bir binaydı. Toprak tahlil laboratuarı olmayan bir ziraat odası Türkiye'de nasıl bir numara olur? Bizim yaptığımızın yarısını yapmadınız. Ben sözümdeyim, söylediğim her şeyin arkasındayım. Üreticiye geçmiş yıllarda bir bardak çay bile verilmemiş" dedi. 
 
Uğur Cörüt'ün Meclis listesi şu isimlerden oluştu:

Uğur Cörüt, Telat Yıldız, Özcan Tiryaki, Orhan Çiçek, Köksal Şenyurt, Ertuğrul Zengin, Namık Yılmaz, Gökhan Evcimen, Eyüp Çelik, Çetin Sinan Kadıoğlu, Necmettin Türkyılmaz, Selami Akarsu, Metin Ertuğrul, Hüseyin Özbucak, İlhan Aşçı, Mustafa Gürsoy, Göksel Akyürek, Sefa Öztürk, Salih Korkmaz, İlhan Karaağaç ve Özkan Türkmen.

Rakibi Musa İşler'in Meclis listesinde ise Gündüz Ateş, Hüsnü Tomakin, Mehmet Öztürk, Ali Altuntaş, Sadık Uzunlar, Ahmet Bakıcı, Dursun Arslan, Halil İbrahim Toptaş, Ali Gündoğdu, Osman Akçay, Necat Avcı, Burhan Kır, Cevdet Türker, Ali Kılıç, Faik Haseken, Necmettin Kamakgül, Abdullah Özdemir, Cevdet Akça, Olgon Öztürk ve Orhan Akyol vardı. 
Editör: TE Bilisim