Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'i konuğu olan Çinli misafirler, Ordu'da ekonomik ve istihdama yönelik yatırım planlamalarını ele alacak.

ICBC Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Xiangyang Gao, "Hilmi Güler'in kabiliyetini ve çalışma azmini çok takdir ediyorum. Belediye başkanlığı süresinde de çok önemli başarılara imza atacağına inancım tamdır. Ben de elimden geleni yapacağım" dedi. 

"YÖNETİM KURULU TOPLANTISI ORDU'DA YAPILDI"

Aynı zamanda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in de tek Türk yönetim kurulu üyesi olduğu Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) yönetim kurulu toplantısını da Ordu'da yaptı. Aynı zamanda Başkan Güler'e hayırlı olsun ziyaretinde de bulunan ICBC Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Xiangyang Gao, ICBC Turkey Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Shaoxiong Xıe, Yönetim Kurulu Üyeleri Peugeot Liu, Jianfeng Zheng, Ying Wang hem de Ordu'nun tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.  

Özellikle Fatsa'nın Bolaman ve Perşembe arasındaki maviyle yeşilin buluştuğu doğa harikası bölgeyi gezen Çinli banka yöneticileri, hayranlıklarını gizleyemediler. Bolaman bölgesindeki tarihi ve turistik alana hayran kalan ICBC Yönetim Kurulu Üyeleri, Ordu'nun Karadeniz Bölgesi'nin en güzel kıyı şeridine sahip olduğunu dile getirdiler.

ICBC TEKSTİLBANK'I ALARAK TÜRKİYE'DEKİ İLK ÇİN BANKASI OLMUŞTU

Çinli Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), Tekstil Bankası A.Ş.'nin (Tekstilbank) çoğunluk hisselerini GSD Holding'ten devralıp satın alma işlemini tamamlayarak, Türkiye'de faaliyete geçen ilk Çin bankası olmuştu. 

Editör: TE Bilisim