ORDU - Albaraka Türk Katılım Bankası'nın 190'ıncı şubesinin açılış törenine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, bölgenin tanınan kanaat önderlerinden Nuri Genç Hoca, daire amirleri, çevre ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. 

Açılış töreni öncesinde konuşan Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Yahşi, Fatsa'da bereket kapısını açtıklarını belirterek, "16 yıldır Albaraka Türk Bankası'nda çalışıyorum. Bugüne kadar birçok şubemizi açtık ancak böylesine yoğun bir kalabalıkla açtığımız bir şubemiz olmadı. Ben Fatsa'da doğdum, büyüdüm ve tahsilimi Fatsa'da gerçekleştirdim. Biraz geç de olsa Fatsa'da şube açmak benim için son derece önemli ve onur verici. Bugün açılışımıza katılarak bizi onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da yaptığı konuşmada, "Banka açılışımızın kalabalığı ortada. Bu da şunu ortaya çıkartıyor, Fatsa'da para var. Gelişmişte olan ekonomimizde illerimizde ve ilçelerimizde bu türlü finans kurumlarının açılışları bizler için önemlidir. Ülkemiz finans sektöründe gelişmiştir. Gelişen ve büyüyen global ekonomiye baktığımızda ülkemiz, Avrupa ve Dünya'da kendisini hissettiren ilk 16 arasına girme başarısını göstermiş bir ülkedir. 2002 yılından bu zamana kadar hükümetimizin göstermiş olduğu gayretlerle birlikte Avrupa'da ses getiren, özellikle cari açığının büyük bir enerji ve petrol olmasına rağmen dimdik ayakta durabilme başarısını göstermiş bir ülkedir. Petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte ülkemizde kıpırdanmakta olan piyasalar petrol dışındaki gelişmelerle birlikte ülkemizdeki öz değerlerimiz ve milli kaynaklarımız devreye sokulduğunda inanıyorum ki, Türkiye Dünya'da kendisinden bahsettirecek bir ülke olacaktır. Değerli ağabeyimiz, büyüğümüzün Fahrettin Yahşi'nin Genel Müdür olduğu Albaraka Türk'ün Fatsa Şubesi, bizler için de bir övünç kaynağıdır. Albaraka Türk Bankası Fatsa'ya hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu konuşmasında, "Bir yerde banka şubesinin olması son derece önemli. Eğer bir yerde sermaye yoksa, sermaye birikimi yoksa, işte yoktur, müteşebbis de yoktur. İçinde para hareketi olmayan müesseseler de yaşayamıyorlar. Bu nedenle finans ve para kaynağı son derece önemli. Bir şekilde temin edilecek eğer müteşebbis kardeşlerimiz kendi öz sermayeleri yetersiz kalmışlarsa, karlı bir işe de teşebbüs ediyorlarsa, çok iyi koşullarda finans sağlamaya mecburlar. Bunu da yaptıkları zaman istihdam, üretim, yatırım hepsi artacaktır. Bir hareket gelecektir. Umarız ki bu bankada buna fayda sağlayacaktır. Bu sayede bir çok kardeşimiz iş bulacaktır, geçinecektir. En azından bu şubenin buraya açılması 10-15 tane kardeşimize iş verdi. Bunun bile faydası var. Bu anlamda tebrik ediyorum. Hayırlı ve bol kazançlar temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından yapılan dua ile kurdele kesilerek banka şubesinin açılışı gerçekleştirildi.
Editör: TE Bilisim