En son 3 Nisan'da yapılan 19 Kuruş'luk zamman ardından bir hafta geçmesine rağmen ikinci kez zam yapıldı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) söz konusu zamla ilgili üst üste iki ayrı açıklama yaptı.

"EPGİS'TEN İKİ AYRI AÇIKLAMA"

EPGİS ilk açıklamasında, "Akaryakıt  ürünlerinde fiyat artışı. 10/04/2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere benzinde 13, motorinde 6 Krş/Lt pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur" dedi.

İkinci açıklama ise hemen peşinden yapıldı, "Akaryakıt  ürünlerinde ÖTV düzenlemesi. 10/04/2019tarihinden itibaren geçerli olmak üzere benzinde 7, motorinde  6 krş/lt fiyat artışı gerçekleşmiş olup, artış ÖTV'den karşılandığından pompa fiyatlarına yansımayacaktır" denildi. 

"ORDU'DAKİ AKARYAKIT FİYATLARI DA KARMA KARIŞIK"

Ordu'nun Altınordu ilçesinde OPET firmasında kurşunsuz benzinin litre fiyatı 7.14 TL, motorinin litre fiyatı ise 6.52 TL'den satışa sunuldu.

Petrol Ofisi'nde ise kurşunsuz benzinin litre fiyatı 7.17 TL'den satılırken, motirinin litre fiyatı ise 6.52 TL'den satılıyor. 

Shell ofislerinde ise rakam yine farklı. Kurşunsuz benzinin litre fiyatı 7.19 TL'den satılırken, motorinin litre fiyatı ise 6.52 TL olarak açıklandı.  

Editör: TE Bilisim