Unutkanlık ve dikkatsizlik sonucu şehrin çeşitli yerlerinde bulunan eşyalar, vatandaşlar tarafından bulunarak Altınordu Belediyesi'ne teslim edildi. Altınordu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kayıt altına alınan eşyalar, muhafıza altında tutuldu. Aynı zamanda kayıp eşyaların muhteviyatı hakkında tüm muhtarlıklar da bilgilendirildi. 

Ancak muhafaza altında tutulan kayıp eşya ve paralar, yasal sürenin dolmasının ardından ilgili kanun kapsamında işleme tabii tutuldu. Bu kapsamda 4721 Sayılı Medeni Kanun'un 770'inci maddesi gereği 2014-2018 yılları arasından tutanak karşılığı teslim alınan 12 bin 558 TL, fiyat araştırması yapılan 5 bin 345 TL değerindeki ziynet eşyası ve buluntu yabancı para olan 12 Dolar ve 50 Euro'nun güncel kuru olan 374 TL'nin kamuya geçirilmesi için oluşturulan talep Altınordu Belediyesi Belediye Encümen Toplantısı'nda görüşüldü.

21 Mart'ta yapılan Encümen Toplantısı'nda değerlendirilen talep oy birliği ile kabul edildi ve toplamı 18 bin 277 TL olan para Altınordu Belediyesi'ne devredildi.

Editör: TE Bilisim