ORDU - Fidangör olarak bilinen Sırrıpaşa Caddesi üzerinde 19 Eylül Ortaokulu önünde kurulan ve bir nevi kitap ve oyuncak kumbarası niteliği taşıyan 'Kitap ve Oyuncak Paylaşımevi'nin açılışına Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Gazi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Bekir Seçil, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

VALİ BALKANLIOĞLU: "MİLLETİMİZİN GÖNLÜNÜ AÇIYORUZ"

Projenin hayata geçirilmesine büyük katkı sunan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Biz burada küçük bir yapıyı açmıyoruz, aslında milletimizin gönlünü açıyoruz" diye konuştu. Proje sayesinde atıl kalan kitap ve oyuncakların değerlendirileceğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, "Bizim için değersiz, önemini kaybetmiş, evimizde, dolaplarımızda, kütüphanemizdeki birçok materyal başkaları için son derece önemli bir ihtiyaç olabilir. Bunları paylaşmak ve çevremizdeki insanların farkında olmak önemli. Biz bunu açıyoruz aslında. İhtiyaç sahibi çocuklar, ihtiyaçlarını nerede, nasıl temin ederler, bizim buna bir katkımız olur mu, yaşlılara, engellilere bu konuda nasıl bir duyarlılık sağlayabiliriz bunu düşündük. Bir örnek olması amacıyla da, insanlarımızı duyarlı olmaya, çevresinin farkında olmaya bir teşvik kapsamında bu projeyi hayata geçirdik. Biz küçücük bir şey açmıyoruz. İnsanlarımızın kalbini, gönlünü yardım yapma dürtülerine açıyoruz. İnşallah devamı gelir" diye konuştu. 

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş da yaptığı konuşmada, "Paylaşımı sağlayabilmek adına bize özellikle sunulan bir proje içerisinden çok önem verdiğimiz bir uygulamayı, hayata geçirmiş oluyoruz. İnşallah beğeni bulacağına inandığımız bu çalışmamızın daha sonra yaygınlaşmasını sağlayacağız" dedi. 

Konuşmaların ardından, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler tarafından 'Kitap ve Oyuncak Paylaşımevi'ne kullanılmış kitap ve oyuncaklar atıldı.
Editör: TE Bilisim