ORDU - ORMEK Hizmet Binası'nın açılış törenine Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr.Mustafa Çöpoğlu, Ak Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, ilçe belediye başkanları, Ak Parti Ordu Milletvekili Adayları Oktay Çanak, İhsan Şener, Nilgün Tomakin ve Şakir Çoban, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

BAŞKAN YILMAZ: "500 BRANŞTA KURS AÇILACAK"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, burada yaptığı konuşmada Ordu Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları adı altında yaklaşık 500 farklı branşta kurs açılacağını ve bu kursların ücretsiz olarak verileceğini belirterek, "Kurslarla sanat ve meslek eğitimleri konusunda öncülük ederek, müzik ve sanatsal hobilerin oluşturulması, yeteneklerin ortaya çıkarılması, iş istihdamına önemli bir referans olunması ve katkı sağlanması hedefleniyor" dedi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun konuşmasının ardından duygu ve düşüncelerini ifade eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,  kurslardan istifade edecek herkese ORMEK'in hayırlı olmasını dileyerek, hem becerileri geliştirme hem de yeni beceri ve bilgileri öğrenme adına kursun önemli bir hizmet olduğunu söyledi.

KURTULMUŞ: "12 YILDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER YAŞANDI"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş konuşmasının devamında kamu yönetimi anlamında son 12 yılda yaşanılan önemli değişiklikler olduğunun altını çizerek, "Bunlardan birisi Türkiye'de kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşlarla olan ilgisi noktasındadır. Eski Türkiye'de devlet başka telden çalar, vatandaşlarımız başka telden çalardı. Devletin kurumlarıyla millet arasında ciddi bir uyuşmazlık vardı. Devletin kurumlarını temsil edenler milletin arasına karışmazlar, milletin günlük hayatında yer almazlardı. Onlar şehirlerimizi yöneten seçkinler olarak bir arada bulunurlar, vatandaşlarla hiçbir ilgileri olmazdı" şeklinde konuştu.

"ASLOLAN ORDU HALKININ DİRLİĞİDİR, BİRLİĞİDİR, DAHA İLERİ GİTMESİDİR"

Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Eski Türkiye'de devlet işi, vatandaşı, milleti bulaştıracak kadar sulu bir iş değildi, ciddi bir işti, bu beyler için. Ben bunu yöneticiler için söylemiyorum, devletin zihniyetini deşifre etmek için söylüyorum. Gittiğimiz yerde iftiharla şunu görüyorum, Vali Bey milletin içerisinde, varsa Rektör Bey milletin içerisinde, emniyet müdürü, milletvekili, belediye başkanları ve kamu adına milleti yöneten kim varsa milletin içerisinde, milletin çarşısında, milletin pazarında, milletin taziyesinde, milletin düğününde. Doğru olan şey budur. Devlet millet kaynaşması Allah'a çok şükür sağlanmaya başladı. Bugün varız, yarın yokuz ama Ordu dediğimiz şehir var ve Ordu'nun halkı kıyamete kadar bu ülkede yaşayamaya devam edecek. Aslolan Ordu halkının dirliğidir, birliğidir, daha ileri gitmesidir. Böyle görürseniz devlet vatandaşın sırtına binerek yükselecek bir yer değil, devlet vatandaşını sırtlayarak ileriye götürecek bir mekanizma olur. Böyle görürseniz, devlet ele geçirilmesi gereken bir mekanizma değil, devlet millete hizmetkar olunması gereken bir mekanizma olur".

Konuşmaların ardından ORMEK Binası'nın açılış kurdelesi kesilerek bina hizmete açıldı.
Editör: TE Bilisim