ORDU - Ordu Üniversitesi (ODÜ) öğrencileri YÖK'ün kuruluş yıldönümünde protesto gösterisi düzenledi. Sırrıpaşa Caddesi'nin başlangıcında toplanan öğrenciler, Tahıl Pazarı Mevki'ne doğru ellerinde "AKP'siz ülke YÖK'süz üniversite" pankartıyla yürüdü. Bu sırada, "Parasız, bilimsel, demokratik eğitim, Üniversiteler bizimle özgürleşecek" şeklinde sloganlar atan üniversite öğrencileri, yürüyüşlerinin sonunda ise bir de basın açıklaması yaptı.

Tek isteklerinin parasız, bilimsel, demokratik ve özgür bir üniversite olduğunu söyleyen ODÜ'lü öğrenciler, "Üniversiteli gençliğin yıllarca YÖK'e karşı verdiği parasız eğitim mücadelesini harçları kaldırarak bir anda unutturabileceklerini sandılar. Ancak kimseyi parasız eğitim istediklerine inandıramadılar. İkinci öğretim harçlarını kaldırmamaları, AKP döneminde vakıf üniversitelerinin sayısında patlama yaşanması bu konuda samimi olmadıklarını gösterdi. Parasız eğitim konusunda samimi olmayanları, piyasacılık konusunda samimi olduğu bir çok üniversitede yemekhanede yapılan zamlarla ortaya çıktı" diye konuştu.     

"YÖK BAŞKANI GÖKHAN ÇETİNSAYA GÖREVDEN ALINDI"

Türkiye'deki ilk YÖK Başkanı olan Prof.Dr.İhsan Doğramacı, 21 Aralık 1981 ve 9 Temmuz 1992 yılları arasında görev yapmış, daha sonra ise 15 Temmuz 1992'de Prof.Dr.Mehmet Sağlam bu göreve atanmıştı. 3 Kasım 1995'te görevinden alınan Sağlam'ın yerine 6 Aralık 1995'te Prof.Dr.Kemal Gürüz seçilmiş ve bu görevini de 6 Aralık 2003 tarihine kadar sürdürmüştü. Daha sonra 9 Aralık 2003 yılında Prof.Dr.Erdoğan Teziç bu göreve başlamış ve 9 Aralık 2007 tarihine kadar sürdürmüştü. 11 Aralık 2007'de Prof.Dr.Yusuf Ziya Özcan bu göreve atanmış, bu görevi de 11 Aralık 2011'de sona ermişti. 11 Aralık 2011 tarihinde YÖK Başkanlığı'na atanan Prof.Dr.Gökhan Çetinsaya da, bugün yani 6 Kasım 2014 tarihinde bu görevinden alınarak Başbakanlık Başmüşaviri olarak atandı. Çetinsaya'nın yerine isim şimdilik herhangi bir isim atanmadı.  
Editör: TE Bilisim