ORDU - Vali Balkanlıoğlu'nun başkanlığındaki toplantıya Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Üniversitesi Rektörü Tarık Yarılgaç, Vali yardımcıları Mehmet Erhan Türker, Ekrem Yaman, Ahmet Arık, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Samsun Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Aksoy ve daire müdürleri katıldı. 
Vali Balkanlıoğlu, eğitimin bütün alanlarında planlı çalışmalar yaparak, öğrencilerin başarı seviyelerini yükseltecek eğitim hizmetlerinin niteliğini artırıcı kapsamda çalışmalar yürüterek Ordu'da eğitim kalitesinin arttırılmasının hedeflendiğini söyledi. Projenin, Trabzon ve Samsun illerinde uygulandığının altını çizen  Balkanlıoğlu, "Bugün Türkiye'de çocuklarımızın bir kısmı eğitimi süreçlerini tamamladı, bir kısmı ise halen devam ediyor. Eğitim aslında beşikten mezara kadardır" dedi.

Proje dahilinde Trabzon ve Samsun'da hedefe ulaşıldığını dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Bu projede lise ve üniversite sınavlarında başarı yakalamanın yanı sıra değerler eğitimi de var. Değerler eğitimiyle çocuğun sadece sınavlarda başarı sağlaması değil, hayatta da başarılı olması hedefleniyor" diye konuştu. 

Ordu'nun hedefi ise eğitimde Türkiye'nin ilk 10'u arasına girmek. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da konuşmasında, "Eğitim konusunda bizim tartışılacak konumuz yok, acziyetimiz var. Bu konuda hepimizin üzerine düşen bir vicdani sorumluluğumuz var. İlçe belediyesinin tamamı bize düşen ne varsa yaparız. Bunu bir ilk adım kabul edip yerinde inceleyerek bir an önce hayata geçirelim. Biz sonuna kadar desteğiz" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim