ANKARA - 9 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan OHAL Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında 687 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle özel etüd merkezlerine 1 Temmuz'a kadar süre tanındı.  

687 sayılı KHK'nin 6'ncı maddesinde 5580 sayılı Kanunun geçici 5'inci maddesine yeni bir fıkra eklendi. Bununla birlikte Özel Eğitim Kurumları Kanunu'nda yer alan 'Öğrenci Etüd-Eğitim Merkezleri' ibaresi kaldırıldı, yerine 'Sosyal Etkinlik Merkezleri' ibaresi eklendi. Bununla birlikte ilköğretim öğrencilerinin okul dışında herhangi bir takviye kursuna gitmesine izin verilmeyecek. Kalanlar ise sadece tek ders verebilen özel eğitim kursu olacak, bu kurslar da sadece lise öğrencileri için faaliyet gösterecek.

"SOSYAL ETKİNLİK MERKEZLERİ"

Kanunda, sosyal etkinlik merkezleri de, il millî eğitim müdürlükleri ile belediyeler arasında yapılan ve Bakanlıkça onaylanan ortak işbirliği protokolleri çerçevesinde, Bakanlığın verdiği işyeri açma ve çalışma ruhsatı ile belediyelerce açılan ve işletilen, ilköğretim ve/veya ortaöğretim öğrencilerinin ödev ve projelerine ilişkin araştırmalar yaptığı, öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yürütüldüğü özel öğretim kurumları olarak faaliyetlerini yürütecek.

"SON TARİH 1 TEMMUZ"

Bununla ilgili olarak da Türkiye'de halen 2 binin üzerinde faaliyetlerini sürdüren özel etüd eğitim merkezlerine, dönüşüm için 1 Temmuz 2017 tarihine kadar süre verildi. En geç 29 Temmuz 2017 tarihine kadar da,  ilgili kanunda belirtilen özel öğretim kurumlarından birinin gerektirdiği şartlara uygun hale getirilmeyen ve kurum açma izni buna göre düzenlenmeyen öğrenci etüt eğitim merkezlerine de sürekli kapatma işlemi uygulanacak.
Editör: TE Bilisim