Nişantaşı Üniversitesi, Can Holdig, Franchise şubeler derken Doğa Koleji'nin İTÜ Vakfı'na satıldığı haberi, eğitim camiasına bomba gibi düştü. Franchise sistemiyle Ordu'da da bir şubesi bulunan Doğa Koleji Genel Merkezi, özellikle İstanbul'da aylardır maaş alamayan ve ders boykotu yapan öğretmenleriyle gündeme gelmişti.

Türkiye'de en fazla şubeye sahip eğitim zincirlerinden biri olan Doğa Koleji'nin yeni sahibinin İstanbul Teknik Üniversitesi'ni maddi ve manevi katkılarda desteklemek için 1984 yılında kurulan İTÜ Vakfı'nın satın aldığı öğrenildi. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Doğa Koleji adının da İTÜ Okulları olarak değişeceği bilgisine ulaşıldı. TV100 kanalı ve İnternethaber.com'un haberine göre Doğa Koleji ile İTÜ Vakfı yönetimi anlaşmaya vardı. İTÜ Vakfı'nın 800 milyon TL ve banka borçları karşılığında Doğa Koleji'nin yeni sahibi olduğu öğrenildi. 

Doğa Koleji'nin satışına ilişkin daha önce de bir çok kez haber çıkmış, ancak söz konusu satış bir türlü gerçekleştirilememişti. Doğa Koleji Türkiye genelinde 124 kampüs, 82 bin öğrencisi ve 13 bin 500 personeliyle Türkiye ve Avrupa'nın en büyük, Dünya'nın isi ikinci büyük okul zinciri konumunda bulunuyor.

BAKAN SELÇUK'UN AÇIKLAMA YAPMASI BEKLENİYOR

Doğa Koleji'ndeki duruma ilişkin bugün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da bir açıklama yapması bekleniyor. Yaklaşık bir yıldır ekonomik sıkıntılar içinde olan ve satılması planlanan Doğa Koleji'nde aylardır maaş alamayan öğretmenler ders boykotu yapmaya başlamıştı. İstanbul'daki bir çok kampüste derse girmeyen öğretmenler tüm alacaklarının ödenmesini talep etmiş, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konunun takipçisi olduklarını açıklamıştı. 

Editör: TE Bilisim