ORDU - Bahçeşehir Koleji'nin, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde gerçekleştirdiği en büyük yatırım olan "Bahçeşir Koleji Enver Yücel Kampüsü" Ordu'da düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Milli Eğitim eski Bakanı Nimet Baş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, Bahçeşehir Koleji Kurucusu Enver Yücel ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Bahçeşehir Koleji Kurucusu Enver Yücel, yaptığı okullarla hizmet için elinden geleni yapmaya gayret gösterdiğini söyledi. Gençlerin ufkunu açmanın kendisi için onur verici olduğunu ifade eden Yücel, "Bu topraklar üzerindeki insanlar hizmet etmek, yardımcı olabilmek özellikle de gençlerinin ufkunu açabilmek benim için çok büyük bir onur adete bir ibadet. Bu anlayışla çalışıyoruz ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. En önemli okullarımızdan bir tanesini bugün açıyoruz. Bu eserin yapılmasında emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Havaalanımızın açılması ile de dünyanın çeşitli insanlarını buraya getirmekte mümkün olacak. Ordu’da bugün açtığımız okulun adını ‘Enver Yücel Kampüsü’ koyduk eğer bu okul en iyi ise dünyanın neresinde iyi ne varsa bu okula getirilmesi talimatı verdim. Okulumuz Ordu’muza ve memleketimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise konuşmasında, "Eğitimden birinci derece sorumlu olan ilin Valisi olarak böyle kaliteli eğitim kuruluşunun burada açılmasından keyif aldığımı söylemek istiyorum. Eğitimde kaliteyi, standardı yükseltecek, çocuklarımıza çok iyi eğitim verecek, bu güzel mekanların oluşturulması büyük fedakarlık örneği. Bölgemiz için son derece faydalı bir yatırım" diyerek, eğitimin önemine vurgu yaptı.

"Herşeyin başı eğitim. Eğitime iyi önem verir, çocuklarımızı kaliteli eğitimden geçirebilirsek, memleket olarak kazanacağız. Geleceğe güvenle bakacağız" diyen Vali Balkanlıoğlu, "İnsan yetiştirmek zorundayız. Memlekete birşeyler yapma derdi taşıyacak nesiller yetiştirmeli, eğitime gereken önemi vermeliyiz. Böyle güzel okullar açılması bizlere de mutluluk veriyor" şeklinde konuştu ve “Eğitim gönüllüsü Enver Yücel'i kutluyorum. Bu eğitim kurumunun hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bahçeşehir Koleji Enver Yücel Kampüsü açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, eğitimin önemine vurgu yaptı. Eğitimin yalnızca eğitim olmadığını aktaran Kurtulmuş, "Eğitim yalnızca eğitim demek değildir. Eğitim sadece teknoloji üretmekten de ibaret değildir. Bu eğitim kurumlarında dünyayı bilen, teknoloji üretebilen, refah üretebilmesi için büyük gayret sarf edeceğiz. En güzel teknolojiyi en güzel bilimi üreteceğiz. Her millet kendi kökleri üzerinde yükselir. Bizler de kendi köklerimiz üzerinde yükselebilmesini başarabileceğiz. Burada yetişen çocuklarımız inşallah hem ülkemize hem de Karadeniz’e hem de insanlığa faydalı olacaklar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bahçeşir Koleji Enver Yücel Kampüsü’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa katılan davetlilere bir kokteyl verildi.
Editör: TE Bilisim