İlk ve orta dereceli okulların tatile girmesiyle birlikte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya aracılığıyla öğrencilerle iletişime geçiyor. 

"ÖĞRENCİLERE 40 DAKİKA TENEFFÜS SÖZÜ"

Son olarak "Çocuklar evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndüğümüz ilk günün ilk teneffüsünü, o güne özel olarak 40 dakika yapacağız" dedi ve altına da ıslak imzasını attığı resmini ekledi.

"ORDU'DAN 81 İL'E 81 FINDIK SÖZÜ"

Bakan Selçuk'un öğrencilere bu önerisi karşısında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler de duyarsız kalmadı, "40 dakika teneffüs demek, bolca enerji ihtiyacı demek. Sayın Bakanım çocuklarımızın enerjiye ihtiyaç duyacağı bu uzun teneffüste onların mutluluklarına Ordu fındığı ile ortak olmak istiyoruz. 81 ilde 81 okula fındıklar bizden" mesajını paylaştı.

BİNLERCE YORUM ALDI

Başkan Güler'in bu teklifine sosyal medya üzerinden binlerce yanıt geldi. Türkiye'nin her vilayetinden yazan öğrencilerin çok önemli bir kısmı, "Bizler de Ordu fındığı istiyoruz" dedi.

ÇORUM, KOCAELİ, BURSA VE MALATYA DA ORDU'YU ÖRNEK ALDI

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in '81 İl'e 81 fındık' teklifine '81 İl'e 81 leblebi' mesajını paylaştı. Kayısılarıyla ünlü Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da, '81 İl'e 81 kayısı bizden' mesajını paylaştı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, Ordu'nun fındık teklifi karşısında sessiz kalmadı, "81 İl'e 81 kestane şekeri bizden' mesajını paylaştı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da, pişmaniye sözü verdi.   

Editör: TE Bilisim